המייל לא נפתח? אפשר ללחוץ כאן
 
729x359
ידידות וידידים יקרים שלנו,
עונות מתחלפות, האביב מגיע ואיתו הפריחה. 
חג הפסח מתקרב, חג של התחדשות, של יציאה מעבדות לחירות, גם בתקופות כה מורכבות למדינתנו.
 
אנחנו מאחלים לכולכן ולכולכם שהחג והאביב יביאו עימם בשורות טובות וימים טובים יותר.
 
לסטודנטיות ולסטודנטים שלנו, שחזרו משירות המילואים, אנחנו מאחלים שישתלבו בקלות ובמהירות, ולכלל הלומדים - חופשה נעימה.
 
אנחנו באגודה מתחדשים בסמסטר הקרוב בסדרת הרצאות חדשה ואקטואלית ובסמינר ייחודי וחד-פעמי בירושלים. תוכלו למצוא את כל המידע כאן בהמשך.
 
מצפים לפגוש אתכן ואתכם בקרוב באירועים הבאים שלנו.
 
שלכם תמיד,
 
אמנון דיק,
נשיא אגודת הידידים
עו"ד עדי אולמרט,
מנכ״לית אגודת הידידים
______8_1
____1
מה עכשיו? סמינר מרתק וחד-פעמי בירושלים
מקומות אחרונים!
במלון בוטיק קסום במרכז ירושלים נקיים סמינר אקטואלי וחד-פעמי - יומיים מציתי מחשבה, בהם נדון עם מיטב המרצות והמרצים על צמתי ההכרעה הגורליים שעומדים בפני החברה הישראלית, ונצא לשלושה סיורים ייחודיים בין עבר, הווה ועתיד. 
הסמינר, בעריכת פרופ' אוריה שביט, יתקיים בתאריכים 16-15 במאי 2024, במלון הבוטיק בראון JLM, שמעניק הטבה מיוחדת לידידי האוניברסיטה - ראו במדור "במיוחד בשבילכם" בהמשך.

banner3-400
Brown_JLM_Ma...
met_2
ישראל בעידן החדש: מפת העתיד הביטחוני והמדיני
מתחילים ב- 2.6.24
מאז 7 באוקטובר, מתארחים טובי החוקרות והחוקרים של המכון למחקרי ביטחון לאומי INSS באולפנים, ומנתחים, כל אחד מזווית המומחיות שלו, את השלכות הלחימה הרב-זירתית.
בסדרת ההרצאות החדשה שלנו בשיתוף המכון, ידונו המומחים בצורה מעמיקה ומקיפה באתגרי הביטחון הלאומי במציאות האזורית.

לתוכנית המפגשים המלאה לחצו כאן >>
_____26
next_0
אירוע פתיחת השנה
אירוע פתיחת השנה שלנו הפך לאירוע סיום השנה עם הקלאסיקות העל-זמניות של דיסני. מצטייני ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה מלווים בתזמורת קאמרית חיה במופע מרהיב של שירים מתוך הסרטים הקסומים של דיסני - היפה והחיה, בת הים הקטנה, שלגיה, אלאדין, מלך האריות ועוד.. 
לחברי אגודת הידידים עם כרטיס בתוקף בלבד, חברי המועדון העסקי-אקדמי וחברי חבר הנאמנים.

יום שלישי, 16 ביולי 2024
אודיטוריום סמולרש
10:00 התכנסות | 10:30 מתחילים

banner3-400
ידידים פלוס
 
על גגות תל אביב - אופק חדש בהצפנת מידע
 
ביקור נדיר בתחנת הקרקע האופטית לעקיבה אחרי לוויינים בגובה נמוך ותקשורת אופטית קוונטית, שתאפשר, יחד עם מעבדת המחקר הצמודה, יצירת תקשורת חסינה בין תחנת הקרקע לבין רחפנים, מטוסים ולוויינים. 
את הביקור בתחנה ובמעבדה, הממוקמות על גג בניין שנקר-פיסיקה, יובילו פרופ' ירון עוז, ראש המרכז למדע וטכנולוגיה קוונטית ופרופ' חיים סוכובסקי, ראש מעבדת פמטו-ננו, החוג לחומר מעובה בביה"ס לפיזיקה ואסטרונומיה.
 
 
יום רביעי, 22.5.24
DSC_9623_1
ידידים נפגשים
האם יש בינה בבינה המלאכותית?
האם יש בינה בבינה המלאכותית? ספויילר - אין!
בהרצאה ננסה להגדיר "בינה", נבדיל בין בינה לחיקוי יכולת אנושית, ואפילו נתאר את היכולות המופלאות של הבינה המלאכותית שהתפתחו בשנים האחרונות: יכולת להבין תמונות ודיבור, יכולות לשחק משחקים מורכבים כמו שחמט וגו בהצלחה מרובה, יכולות ברובוטיקה ועוד. יתרה מזו, בשנה-שנתיים האחרונות התוודענו ל"בינה מלאכותית יוצרת", המסוגלת ליצור תמונות וסרטים, לקשר בינם לבין טקסט ושפה וגולת הכותרת – מודלי שפה גדולים (כמו GPT ודומיו) המאפשרות יצירת טקסטים מורכבים, תשובות לשאלות ויכולות תקשורת אינטראקטיביות שהפתיעו גם את החוקרים בתחום.
בהרצאתו של פרופ' מאיר פדר, ראש המרכז לבינה מלאכותית ומדעי הנתונים, ביה"ס להנדסת חשמל, נבין שכל היכולות המופלאות הללו הן רק "טכניות", בנויות על יצירת מודלים סטטיסטיים מורכבים מתוך נתונים, אבל בעצם אין כאן "בינה" אלא רק כלים טכנולוגיים מתקדמים, שיכולים לשפר את חיינו אך גם להיות מסוכנים בידיים הלא נכונות, כמו כל טכנולוגיה מתקדמת. 
האם בינה אמיתית, הכוללת יצירתיות, כושר המצאה, סקרנות ועוד ניתן להשיג על ידי מכונות המתבססות על כוח חישוב סופי ונתונים סופיים? את התשובה לשאלה הזו ועוד נשמע בהרצאה.
shutterstock...
יום שישי, 10.5.24, 10:30, אודיטוריום סמולרש (ההרצאה נדחתה מ- 19.4.24)
met_2
המועדון העסקי-אקדמי
בלי סודות - על בינה מלאכותית, פרטיות ורגולציה
הסכנות המשמעותיות בבינה מלאכותית, הדרכים בהן מתמודדים ארגונים עם נושאים של פרטיות והטיות ומניפולציות הנעשות באמצעות AI הם רק חלק מהנושאים עליהם דיברנו באירוע של המועדון העסקי-אקדמי, שהתארח בחברת אמדוקס ברעננה. לצד יתרונותיהן הרבים, השפעות הבינה המלאכותית מציבות גם אתגרים ייחודיים, בעיקר אתגרים אתיים, אותם סקרנו באירוע.

את המפגש פתחה ד"ר רונה פפר מהפקולטה לניהול ע"ש קולר, שנתנה לנו סקירת רקע קצרה על הנושא, ולאחריה פנל, אותו הנחה עמרי ברק - יוצר ויועץ תוכן ובינה מלאכותית, חדשות 12.
בפנל השתתפו עו"ד אלון בכר, לשעבר ראש הרשות להגנת הפרטיות, עד לאחרונה שותף ומנהל תחום פרטיות וסייבר במשרד עורכי הדין מיתר ו- Co-founder של עמותת Community O, רועי סגל, דירקטור מוצר - Data, AI & GenAI באמדוקס וד"ר פפר.

בפנל הסוער שוחחו המשתתפים גם על הסיבות שמדינת ישראל נמצאת מאחור בנושא החקיקה וניסו לברר כמה אנחנו רחוקים מהיום שבו תהיה תקשורת מלאה מול מכונה וללא בני אדם בכלל.
באירוע נשאו דברים עמוס אלעד, סגן נשיא באוניברסיטת תל אביב ורונן לבקוביץ, חבר הנהלה ומנהל חטיבת השירותים הטכנולוגיים באמדוקס, שאירחו את האירוע במתחם החדש של החברה.
 
 
3_6
____________...
צילום: איציק בירן
מצדיעים למילואימניקים ולמילואימניקיות שלנו
במסגרת גיוס תרומות לקרן החירום למען סטודנטים וסטודנטיות בשירות מילואים באוניברסיטת תל אביב, קיימנו ערב התרמה והצדעה באודיטוריום בר-שירה תחת השם TECH for TAU. 
את הערב הססגוני והמרגש הנחה איל קיציס ובמהלכו התקיים פנל מרתק בהשתתפות פרופ' מיכל פלדמן, פרופ' למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב, מורן זר קצנשטיין, מייסדת בונות אלטרנטיבה, ונמרוד כהן, מייסד ושותף מנהל של TAU Ventures - קרן ההשקעות של אוניברסיטת תל אביב. בפנל השתתפו גם אבי בית אל ויצחק סגול, סטודנטים להנדסה שנה ג', חרדים לשעבר שלחמו בעזה, אשר ריגשו את הקהל בסיפוריהם ולא השאירו אף עין יבשה באולם.
בין דברי הפתיחה של עמוס אלעד, סגן הנשיא לקשרי חוץ, פיתוח משאבים וענייני בוגרים באוניברסיטת תל אביב ופרופ' משה צבירן, ראש מערך היזמות והחדשנות באוניברסיטת תל אביב, נשאו דברים יזהר שי, שר המדע והטכנולוגיה לשעבר, שסיפר על מפעל ההנצחה שהקים בעקבות אירועי 7.10 בשם Next October ואיש העסקים והיזם דב מורן, שאף הפליא לנגן בקונגאס יחד עם להקתו היוניקורנס, שהנעימה את זמנם של המשתתפים במהלך האירוע כולו. גולת הכותרת של הערב היתה הופעת סטנד-אפ של הקומיקאי אבי נוסבאום.
נותנת החסות הראשית באירוע היתה חברת הנדל"ן יפו תל אביב.
____9
_____-______...
בתמונות: איל קיציס ואבי נוסבאום. צילום: איציק בירן
ידידים פלוס
מאחורי הקלעים של מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט ומפגש עם חוקרים
במפגש "ידידים פלוס", זכינו להיכנס לעולמם המופלא של החוקרות והחוקרים האחראיים על אוצרות הטבע הלאומיים של ישראל במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט.
במוזיאון כ- 6 מיליון פריטי אוסף, 35 אוצרים, כ- 40 מנהלי אוספים מומחים וטכנאי אוסף, כ- 500 מדענים מהארץ ומחו"ל עושים שימוש מחקרי כל שנה במוזיאון ואוספיו ומפרסמים כ- 250 מאמרים מדעיים ועשרות דו"חות מקצועיים.
בסיור נחשפנו לעבודתם של החוקרים באוספים של המרכז למגוון ביולוגי ימי, באוספים היבשים, הכוללים את חוליתניים, אלמוגים, פליאואקולוגיה ורכיכות, ובאוספי החרקים הלאומיים.
גילינו עובדות מדהימות – הידעתם שכשליש מהיצורים החיים הם חיפושיות?! ושיש ברחבי הארץ לפחות 6,000 מינים של חיפושיות?? ראינו מאות צנצנות שימור, בחנו במיקרוסקופ איך סרטנים קטנטנים אוכלים, למדנו מהו טקסונומיה (המדע שעוסק במתן השמות והמיון של בעלי החיים), שאלנו מה גרם לאדם הקדמון לצאת מאפריקה ומה היה הסמארטפון הקדום ועוד ועוד..
את הביקור הובילה יו"ר המוזיאון, פרופ' תמר דיין, בליווי מנהל המוזיאון, אלון ספן.
IMG_2236
IMG_2231_0
IMG_2238_0
ידידים נפגשים
______19
בחיפוש אחר מרפא לסרטן ולמחלות נוספות באמצעים לא פולשניים, הגיעה ד"ר טלי אילוביץ, מהמחלקה להנדסה ביו-רפואית וביה"ס סגול למדעי המוח, לפיתוח ושימוש בטכנולוגיות המשלבות בועיות גז ואולטרסאונד, שבעזרתם ניתן להוביל תרופות לאזורים מדויקים במוח, לטפל בגידולים סרטניים ממוקדים ללא צורך בניתוח כירורגי, לאבחן ולטפל במחלות מוח דוגמת אלצהיימר ופרקינסון ואף ללמד את מערכת החיסון להילחם בגרורות סרטן ללא טיפולים כימותרפיים והקרנות.
ד"ר טלי אילוביץ נבחרה לרשימת פורבס ישראל '30 מתחת ל-30' בתחום המדע.
ד"ר נטליה פרוינד, שהקימה את המעבדה לחקר נוגדנים אנושיים בפקולטה לרפואה ועומדת בראשה, הסבירה לנו בהרצאתה כיצד נוצרים נוגדנים, כיצד הם פועלים בגופנו ואיך אפשר למנף את הידע הזה לתכנון תרופות חדשות וחיסונים שישפרו את איכות החיים של האנושות. בהרצאה למדנו שנוגדנים טבעיים הם לעיתים בעלי תכונות עדיפות מתרופות ביוכימיות ויכולים להוות את "הדור הבא" של האימונותרפיה.
______19
צילום: יעל צור
ידידים חדשים או ידידים שיחדשו חברותם יוכלו לקבל את הקלטות האירועים שהיו.
לחצו כאן והצטרפו אלינו >> 
birds
הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטיות וסטודנטים למען המפונים
הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטיות וסטודנטים יתקיים זו השנה ה-26, והשנה, לצד התוכניות הקבועות המפיצות את רוח האדם והיצירה, יוצגו פרויקטים חברתיים מיוחדים, המגיבים לתקופה באופן יצירתי ומשלבים את האוכלוסייה שנפגעה מאז ה-7 באוקטובר.  
הפסטיבל, הגדול מסוגו בעולם, מנוהל ומופק ע"י 250 סטודנטיות וסטודנטים מתנדבים מביה"ס לקולנוע באוניברסיטת תל אביב. בין האירועים שניתן למצוא בפסטיבל: הקרנות של 250 סרטים קצרים וארוכים, 5 תחרויות יוקרתיות, אירועי פיצ'ינג לפיתוח פרויקטים וכיתות אומן עם גדולי האומנים בתחום ועוד.
בחודשים האחרונים נרתם הפסטיבל לטובת הקהילה, בעיקר קהילת המפונות והמפונים, ומשתמש בפלטפורמה הייחודית שלו להעניק סיוע רגשי באמצעות אומנות וקולנוע, בין אם בהקרנות סרטים לילדים שפונו מבתיהם או במפגשים עם יוצרים מחו"ל הנותנים לסטודנטים תקווה והשראה.
אחד הפרויקטים הייחודיים של הפסטיבל השנה הוא פרויקט צילום בפילם עם הנוער המפונה מהדרום ומהצפון – הפרויקט מבקש לתת לנוער המתמודד בימים אלו במרחבי האי וודאות את האפשרות לתעד את נקודת מבטם ולתת את פרשנותם באמצעות מצלמת הפילם. בתום הפרויקט תוקם תערוכה מיצירות הנערות והנערים שתוצג בשבוע הפסטיבל.
פרויקט נוסף הוא אוטובוס הסרטים - פרויקט הדגל של הפסטיבל, אשר הוקם מתוך אמונה ורצון של סטודנטים לקדם אירועי תרבות ומפגשים חברתיים וקהילתיים, ומתוך אמונה בכוחה של היצירה הקולנועית ליצור מרחב לשיח פתוח, מעשיר, יצירתי ומפרה. אוטובוס הסרטים הינו פרויקט ייחודי וראשון מסוגו בעולם הפועל ללא מטרות רווח ומאפשר להביא את תכני הפסטיבל, יוצריו ומתנדביו לכל רחבי הארץ. בהתאם לזמנים המורכבים של היום, הנושא של אוטובוס הסרטים השנה הוא "בצל המלחמה". האוטובוס יתמקד בדרום הארץ בין באר שבע לאילת וינוע בין יעדי קהילות ממגוון הקשת החברתית הישראלית שהושפעו ישירות מן המלחמה כדי לבקר, לשמוע, להתנדב וליצור אחווה. 
המטרה העיקרית של האוטובוס מאחורי נושא זה הוא שיתופיות חברתית של הסטודנטים יחד עם אותן קהילות דרך קסמי הקולנוע.

 הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 20-14 באוגוסט בסינמטק ת"א וברחבי העיר.
לפרטים נוספים ולתמיכה בבפסטיבל ניתן לפנות למאיה שלזינגר, אחראית גיוס משאבים, בטלפון 03-6406380 או במייל schlesinger3@tauex.tau.ac.il.
____________...
________-___...
בתמונות: מימין - צילום מתוך פרויקט צילום בפילם, משמאל - אוטובוס הסרטים
birds
גילוי וזיהוי מוקדם של סרטן עור מסוג מלנומה
סרטן עור הוא הנפוץ ביותר בין כל סוגי הסרטן, כשהממאיר והמסוכן ביותר נקרא מלנומה והוא נגרם בדרך כלל מחשיפה לקרינת השמש. כשמזהים מלנומה בשלב מוקדם ומוציאים אותה, רוב החולים מחלימים, אך אם מזהים אותה כשעובייה גדול יותר, סיכויי ההחלמה קטנים מאד, לכן חשוב מאד לגלות מלנומה בשלב מוקדם. 
בשיטת האבחון הסטנדרטית רופא עור בודק גידולים על גופו של חולה בעזרת זכוכית מגדלת ואם הוא קובע שגידול מסוים הוא חשוד, מוציאים אותו בניתוח זעיר, הנקרא ביופסיה, ושולחים אותו לפתולוג הקובע אם זו מלנומה. האבחנות של שני הרופאים סובייקטיביות, תלויות בניסיונם ובמידת מיומנותם, ולעיתים חלות שגיאות המסכנות את חיי החולה. פרט לכך הבדיקה היא ניתוחית ופולשנית ומלווה בכאבים ובצלקות. אין עדיין בעולם שיטות אבחון המזהות גידולים חשודים בצורה אובייקטיבית, בלתי פולשנית, מדויקת ומהירה.  
קבוצתו של פרופ' אברהם קציר מבית הספר לפיזיקה ואסטרונומיה פיתחה מערכת חדשה המבוססת על קרינה אינפרא אדומה - בלתי נראית - המסוגלת לקבוע בשיטה אופטית אם גידול חשוד הוא מסוג מלנומה או סוג אחר.  
למערכת החדשה תכונות ייחודיות - היא בלתי פולשנית, ואינה גורמת לחולה שום כאבים; המדידה בעזרת המערכת לוקחת כעשר שניות, כלומר היא מהירה מאד; המדידה היא אובייקטיבית ואינה תלויה במיומנות של הדרמטולוג או הפתולוג; התוצאות המתקבלות מדויקות בהרבה מתוצאות שיטת האבחון הסטנדרטית; המערכת קטנה וקלת משקל ואפשר להניח אותה ליד מיטת חולה ולבצע מדידה; קל להפעיל אותה; בעתיד אפשר יהיה להפוך את המערכת לאוטומטית, ואולי אף להיעזר בבינה מלאכותית, כך שהמערכת עצמה תקבע אם גידול הוא מלנומה או לא; אם ייצרו מספר גדול של מערכות כאלו, הן תהיינה זולות ולא רק בתי חולים אלא גם קליניקות פרטיות תוכלנה לרכוש אותן. 
מערכת זו עשויה לסייע בעתיד לזהות בקלות ובמהירות האם גידול חשוד על העור הוא סרטני ומה סוגו. באותה מערכת אפשר יהיה להשתמש גם לאבחון גידולים סרטניים אחרים או אפילו רקמות חולות אחרות. הדבר עשוי לגרום לפריצת דרך בתחומים שונים של רפואה. 
מספר הגידולים אשר נבדקו עד עתה הוא קטן מאד ודרוש מספר הרבה יותר גדול של בדיקות קליניות כדי לאשר את שיטת האבחון החדשה. פרופ' קציר חבר לפרופ' אלון סקופ מבית החולים שיבא, מומחה מפורסם בתחום המלנומה, המבצע מספר גדול מאד של בדיקות לגילוי וזיהוי מלנומה.  בשיתוף פעולה זה השניים מנסים להרחיב את מספר ויעילות הבדיקות ולאמת את השיטה. 
 
לקריאה נוספת לחצו כאן >>
לפרטים נוספים ולתמיכה במחקר ניתן לפנות למאיה שלזינגר, אחראית גיוס משאבים, בטלפון 03-6406380 או במייל schlesinger3@tauex.tau.ac.il.
_____25
birds
קולקציית מלונות בראון, מציעה חוויית אירוח יוצאת דופן בדגש על עיצוב, מסעדות שף וברים In House, פתרונות לעסקים, אולמות לכנסים ואירועים, מתחמי ספא ועוד במיקומים מרכזיים בתל אביב, ירושלים, אילת ואתונה, לצד ריזורטים ומלונות נופש בחופי יוון וקרואטיה.
 
קולקציית המלונות שמחה להעניק הטבה מיוחדת לידידי האוניברסיטה - 20% הנחה באמצע השבוע במלונות הבאים:
תל אביב – בראון לייטהאוס, בראון בובו, דברה בראון
ירושלים – בראון JLM , בראון מחנה יהודה
אילת – בראון לייטהאוס אילת, בראון רד סי אילת
 
לקבלת ההטבה השתמשו בקוד הקופון: TAU YED. התחילו את החופשה שלכם כאן >>
ההטבה בתוקף עד סוף דצמבר 2024.
Brown_Lighth...
Brown_Red_Sea1
birds
יום הולדת, יום נישואין, ברית, בר או בת מצווה - כל אלה סיבות נהדרות לחגיגות.
מה אם נגיד לכם, שתוכלו לעשות את החגיגה לגדולה ומשמעותית יותר?
באפשרותכם לקבל ולהעניק מתנה שממשיכה לתת - תרומה לקהילה, באמצעות סיוע כלכלי לסטודנטים מעוטי יכולת או תרומה לקרן מלגות דוקטורנטים, דור העתיד של החוקרים שלנו.

איך זה עובד?

אתם > מציעים לאורחים שלכם להקדיש את המתנה למטרה נעלה.
אנחנו > מעניקים לכם תעודת הוקרה ולאורחים שתרמו - קבלה על תרומה אישית המוכרת לצרכי מס ע"פ סעיף 46.

רוצים לשמוע עוד?

אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר במייל: adihadar1@tauex.tau.ac.il
או בטלפון: 03-6408055
____________...
birds
כתבו לנו אל:
yedidim@tauex.tau.ac.il

בעמוד הפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
כנסו ועשו לנו לייק!
מוזמנים לבקר באתר שלנו:
www.yedidim.tau.ac.il

רוצים לשמוע עוד?
03-6406947   |   03-6407186
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה