המייל לא נפתח? לקריאה בדפדפן לחצו כאן
 מבזק ידיעות אפריל 2024
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
מדי חודש אנחנו שולחים לכם את הידיעון הזה ומספרים לכם על ההישגים של אנשי ונשות הפקולטה. אבל לא משנה אם אלה הישגים מחקריים, פרסים ומענקים שהתקבלו, מאמרים שפורסמו או בכלל סיפורים אישיים – מה שמשותף לכולם זה החומר האנושי. אנחנו חוזרים ומדגישים, בכל פעם מחדש, שיש לנו את החוקרות והחוקרים, אנשי ונשות הסגל, הסטודנטיות והסטודנטים הכי טובים בארץ. ברמה האקדמית, כמובן – אבל גם ברמה האנושית. הסיפור של שקד לוריא, סטודנט שנה ב' להנדסת חשמל, הוא דוגמה נהדרת לכך. שקד היה על פסגה של הר בסלובניה כששמע על מתקפת הטרור הרצחנית של השביעי לאוקטובר. כל מה שהיה עליו זה הציוד שבתרמיל שלו. למרות זאת, הוא לא היסס, ויצא מייד בדרכו חזרה לארץ. ברגל, בטרקטור ובטרמפים, דרך שלוש מדינות, שתי ערי בירה ולמעלה מאלף קילומטרים, בלי כרטיס טיסה ובלי שום מושג מה יעשה כשיגיע לשדה התעופה. שקד הוא דוגמה לרוח האנושית של הפקולטה. הוא שירת למעלה מחצי שנה במילואים, ואנחנו גאים בו, ובכל משרתי ומשרתות המילואים שלנו, ונשארים מחויבים להבטחה לעזור להם איפה שרק אפשר כדי שישלימו את החסר ויצליחו לסיים את השנה האקדמית.

עוד אנשים טובים שזהרו החודש: ד"ר שחר אלון במחקר חדש, שתוצאותיו מבטיחות, בשטח, טיפול פרסונלי מדויק יותר לחולות סרטן השד; פרופ' אמיר לשם, שקבוצת המחקר שלו הוציאה שני מאמרים שהתקבלו לשני כנסים יוקרתיים, וזכתה במענק מטעם ממשלת הודו; לא פחות מ-150 תלמידות תיכון מחוננות, שהתארחו בפקולטה כמועמדות לעתודה אקדמית; וכמו בכל חודש – החידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר.

קריאה מהנה ובשורות טובות,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי

עדכונים וחדשות
"יצאתי להרפתקה. לא חשבתי שככה היא תיגמר"
"יצאתי להרפתקה. לא חשבתי שככה היא תיגמר"
ההודעה על מתקפת השביעי באוקטובר תפסה את שקד לוריא, סטודנט שנה ב' להנדסת חשמל וקצין חימוש במילואים, על פסגה של הר בסלובניה. משם התחיל המסע המטורף שלו בחזרה לארץ, שעבר על פני שלוש מדינות, שתי ערי בירה וכמעט אלף קילומטרים. 
להמשך קריאה
טיפול ביולוגי יעיל יותר לחולי סרטן
טיפול ביולוגי יעיל יותר לחולי סרטן
מחקר שבוצע במעבדה של ד"ר שחר אלון, על רקמה אנושית של תאי סרטן השד, מראה לראשונה שאפשר למדוד תגובה בין תאי חיסון ובין תאי סרטן מביופסיה של חולה. תוצאות המחקר אפשרו פיתוח מנגנון, אשר יאפשר טיפול ביולוגי מדויק ופרסונלי יותר מהקיים היום.
להמשך קריאה
שני מאמרים מקבוצת המחקר של פרופ' אמיר לשם התקבלו לכנסים יוקרתיים
שני מאמרים מקבוצת המחקר של פרופ' אמיר לשם התקבלו לכנסים יוקרתיים
שני המאמרים עוסקים ברשתות תקשורת, אבל מנקודות מבט שונות: אחד מציע סכמה המזהה סוכנים זדוניים ברשת, והשני בוחן כיצד לחץ חברתי משפיע על היווצרות דעות בקבוצות דיון מרושתות. 
להמשך קריאה
בקרוב: קורסים משולבים AI בפקולטה להנדסה
בקרוב: קורסים משולבים AI בפקולטה להנדסה
אוניברסיטת בר-אילן מציעה 200 קורסים בתחומי הבינה המלאכותית ויישומיה, שניתן לשלב בתוכניות הלימודים לתואר. קורסים בנושא ישולבו גם בתוכנית הלימודים של הפקולטה להנדסה, לדוגמה בקורסים עיבוד ספרתי של תמונות ונושאים מתקדמים ברשתות חברתיות. 
להמשך קריאה
ערב שירי לוחמים לזכרו של ניר בנימין
ערב שירי לוחמים לזכרו של ניר בנימין
הפקולטה להנדסה בחרה לציין את זכרו של ניר בנימין ז"ל, סטודנט מהפקולטה שנהרג במלחמה בעזה, בערב שירי לוחמים מרגש. בני משפחה, דיקן הפקולטה, חברי סגל, חברים מהלימודים מכל השנים וחברים מהפלוגה שרו לזכרו, בליווי פסנתר ושני זמרים. 
להמשך קריאה
כנס חשיפה לעתודה אקדמית למחוננות
כנס חשיפה לעתודה אקדמית למחוננות
כ-150 תלמידות תיכון מחוננות הגיעו לאירוע חשיפה ייעודי של הפקולטה, במסגרת שיתוף פעולה מוצלח, שני במספר, עם מדור איתור עתודה אקדמית בצה"ל. התלמידות שמעו תוכניות הלימוד השונות, סיירו במעבדות והשתתפו בפאנל נשי מחקרי בהובלת פרופ' אורית שפי. 
להמשך קריאה
מלגות ופרסים

ברכות לפרופ' אמיר לשם, שזכה במענק המחקר SPARC בעבור עבודתו בתחום הבינה המלאכותית של ריבוי סוכנים עבור חישה ותקשורת מבוקרת. מענק SPARC הוא מענק לשיתוף פעולה בינלאומי שניתן על ידי ממשלת הודו. הוא ניתן לפרופ' לשם בעבור עבודתו המשותפת עם ד”ר לשעבר פרופ’ סעיד זפארודין  מ-BITS פילאני, ושיתופי פעולה מחקריים בתחום עם פרופ’ מנג’ש הנאוול מ-IIT בומביי, ועם פרופ’ ויקראם קרישנמורתי מאוניברסיטת קורנל.

מחזירים אותם הביתה. עכשיו.
מלגות ופרסים

לכבוד השרב ארגנו לכם הפסכיף גלידות. היה יאמי!

מחזירים אותם הביתה. עכשיו.
שבת הנדסה
מוכנים? שבת הנדסה תשפ"ד יוצאת לדרך. 8-7 ליוני, א׳-ב׳ סיוון, פרשת במדבר. שריינו את התאריך. יהיה טירוף! לפרטים נוספים בדף האירוע
אור שוחט
ומי אחראי על כל הכיף הזה? בואו לראות איך נראה יום בחיי יו"ר מועצת הסטודנטים שלנו, אור שוחט.
צפייה בסרטון
האתגר החודשי של פרופ' צביקה לוטקר
ליקוי חמה
ליקוי חמה
לכבוד הקיץ שמגיע, ואיתו עונת הגלישה, החידה החודשית שלנו קשורה הפעם לגלישה – גלישה בחלל. 
פתרון החידה מחודש שעבר
קול קורא
קול קורא לניוזלטר הפקולטה
סטודנטיות וסטודנטים, נשמח להכיר: האם יש לכם או לכן סיפור אישי מעניין? תחביב ייחודי? עבודה מרתקת שהתחלתן לאחרונה? פרויקט בקהילה בו אתם לוקחים חלק? מלגה בה זכיתן? פרס אותו קטפתם, עם או בלי קשר להנדסה? ספרו לנו – ונשמח לכתוב על כך בניוזלטר ובאתר הפקולטה. 
יש לי תוכן מעניין ←
מחזירים אותם הביתה. עכשיו.