אינך רואה המייל זה לחץ כאן
 מבזק ידיעות מרץ 2023
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
את ד"ר יערה ארז כבר הצגנו לכם בעבר. היא הצטרפה לפקולטה לפני כשנה וחצי, ומתמחה במיפוי תפקודי של המוח ובפיתוח כלים שיסייעו לעשות זאת בצורה המדויקת ביותר ברמת האדם האינדיבידואלי. במחקרה פורץ הדרך היא בוחנת שימוש בסיגנלים מוחיים למיפוי תפקודים קוגניטיביים של מטופלים הסובלים מגידולי מוח, תוך כדי ניתוח, במטרה לסייע למנתחים להחליט בזמן אמת איזה חלקים מהרקמה שסביב הגידול אפשר להוריד, כך שלמטופלים יגרם נזק מינימלי והם יוכלו לחזור לתפקוד תקין. במסגרת מחקרה הצליחה ד"ר ארז, לראשונה, לזהות חתימה של פעילות מוחית של אזורים בקליפת המוח הקדמית הקשורים לתפקודים קוגניטיביים גבוהים. מאמר בנושא פורסם בתחילת השנה במגזין הנחשב קורטקס, ותוכלו לקרוא עוד על המחקר, ומשמעויותיו, בהמשך.
 
עוד בניוזלטר: בתחילת החודש נערך במכון הננו של בר-אילן הכנס IPSTA, העוסק במחקרים חדשים בתחום הנדסת החומרים. בכנס, במסגרת פאנל שעסק בדאטה סיינס עבור חומרים חדשים, הציג פרופ' הלל קוגלר את העבודה הנעשית במעבדה שלו בתחום המעגלים הביולוגיים. על תחום האימות הפורמלי במחקר אחראית המאסטרנטית מישל אלוף-מדינה, ובניוזלטר הנוכחי תוכלו לקרוא ראיון אתה, בו היא מסבירה עד כמה אנחנו קרובים בעצם לפיתוח מחשב ביולוגי. וגם: על בית-ספר חורף לקריפטוגרפיה שאחת ממארגניו היא ד"ר מור וייס; על הישג בתחום העיבוד הגיאומטרי אותו הצליח להשיג פרופ' אופיר וובר; אירועים באוניברסיטה ובפקולטה וכמובן החידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר. וגם: הכירו את בוגר הפקולטה עמית מנדלבאום, שהקים סטארט-אפ בתחום הבינה המלאכותית. כל זאת ועוד, בניוזלטר הנוכחי.

קריאה מהנה,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי
מלגות ופרסים
להבין את המוח
להבין את המוח
במהלך מיפוי מוחי, שנעשה על חולים בגידולי מוח, הצליחה קבוצת המחקר של ד"ר יערה ארז לזהות רשתות מוחיות המתקשרות לתפקודים מוחיים גבוהים. תגלית זו משפרת את היכולת לספק לחולים טיפול מיטבי ומותאם אישית.  
להמשך קריאה
חיסכון באנרגיה, חיסכון בזמן
חיסכון באנרגיה, חיסכון בזמן
בכנס שנערך בתחילת החודש הוצגה עבודה הנעשית במעבדה של פרופ' הלל קוגלר בתחום המעגלים הביולוגיים, וספציפית – בתחום האימות הפורמלי. המאסטרנטית מישל אלוף-מדינה מספרת על התחום
להמשך קריאה
בוגר משפיע: הכירו את עמית מנדלבאום
בוגר משפיע: הכירו את עמית מנדלבאום
מנדלבאום החל את דרכו המקצועית בפקולטה להנדסה בר-אילן, במסלול להנדסת חשמל. בהמשך ייסד, עם שותפים, את הסטארט-אפ Everminds.ai, המפתח כלי ניהול וארגון תקשורת מבוססי בינה מלאכותית. 
להמשך קריאה
בית-ספר חורף לקריפטוגרפיה
בית-ספר חורף לקריפטוגרפיה
בסוף החודש שעבר נערך בבר-אילן, The Bar-Ilan Winter School on Cryptography, ביוזמת מרכז המחקר לקריפטוגרפיה יישומית ואבטחת הסייבר של האוניברסיטה. בין מארגני האירוע הייתה ד"ר מור וייס מהפקולטה להנדסה.  
בואו נדבר על זה
בואו נדבר על זה
סמסטר ב' נפתח באוניברסיטת בר-אילן בהפנינג מיוחד שעסק במגוון ההיבטים של המאבק החברתי המתחולל בימים אלה במדינה. במסגרת האירוע לדיון סוגיות משפטיות, דמוקרטיות וחברתיות - בהרצאות קצרות, בדיאלוגים ובמעגלי שיח.
להמשך קריאה
הפקולטה בתקשורת
פרופ' אופיר וובר מהפקולטה להנדסה, המתמחה באלגוריתמים ותוכנות של עיבוד גיאומטריה דיגיטלי בתחום הגרפיקה הממוחשבת, הצליח במחקרו למזער עיוות שנוצר בגופים גיאומטריים עקב השטחתם או מתיחתם. מחקר זה עשוי לתרום, בין היתר, לפיתוח יישומים חזותיים כגון משחקי מחשב, סרטים, אנימציה ואפליקציות רפואיות. באתר הידען הקדישו לנושא כתבה. 
לקריאת הכתבה
הפקולטה בתקשורת
פסכיף מוזלי
כמה אנרגיות קיבלנו בהפסכיף מוזלי! תודה למועצת הנדסה על הארגון ולא פחות חשוב תודה לשמש שפינקה אותנו ושלחה קרניים חמימות.
לצפייה בסרטון מהאירוע
האתגר החודשי של פרופ' צביקה לוטקר
פשרת המטריצות

פשרת המטריצות

החודש צוין יום הולדתו של ג'יימס מדיסון, נשיאה הרביעי של ארצות הברית, ממנסחי החוקה שלה ומי שהיה אחראי, לצד אלכסנדר המילטון, למימוש הרעיון של הפרדת הראשיות בחוקה האמריקאית. גם אצלנו החודש מתאפיין בדיון על הפרדת רשויות וחוקה בישראל, החידה של החודש שואבת מכך השראה, ומחפשת מבנים מתמטיים שהם והשלילה שלהם נותנים את אותה תוצאה. 
פתרון החידה של חודש מרץ
_________7



קול קורא לניוזלטר הפקולטה
סטודנטיות וסטודנטים, נשמח להכיר: האם יש לכם או לכן סיפור אישי מעניין? תחביב ייחודי? עבודה מרתקת שהתחלתן לאחרונה? פרויקט בקהילה בו אתם לוקחים חלק? מלגה בה זכיתן? פרס אותו קטפתם, עם או בלי קשר להנדסה? ספרו לנו – ונשמח לכתוב על כך בניוזלטר ובאתר הפקולטה. 
יש לי תוכן מעניין ←
עיצוב ניוזלטר: webmeup