אינך רואה המייל זה לחץ כאן
 מבזק ידיעות פברואר 2023
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
המדע לא מפסיק להפתיע אותנו. העבודה במישורים ננו-מטריים מאפשרת לנו להגיע לרזולוציות שבעבר לא דמיינו שנגיע אליהן, ולפתח טכנולוגיות טובות, מדויקות ויעילות בתחומים רבים, ובהן גלאים אופטיים, פתרונות תקשורת, טיפולים רפואיים ועוד. הטכנולוגיות החדשות האלה דורשות פיתוח של חומרים חדשים, מותאמים יותר לעבודה עם ננו-חלקיקים, וזה בדיוק תחום ההתמחות של ד"ר תמי גולדזק, שהצטרפה לפקולטה להנדסה השנה. ד"ר גולדזק הגיעה מתחום הכימיה, והיא מתמחה בחישוב תכונות קוונטיות של חומרים. מטרתה היא לפתח חומרים ננו-מטריים חדשים, שיהוו בסיס לאפליקציות של אינפורמציה קוונטית ולטכנולוגיות קוונטיות חדשות, כמו גם לטכנולוגיות בתחום האנרגיה הירוקה והקיימות. עוד על עבודתה המרתקת של ד"ר גולדזק תוכלו לקרוא בהמשך.
 
וגם: בסוף החודש שעבר אירחה הפקולטה להנדסה את אירוע Meet the Tech של בריינסטורם בר אילן, קהילת נוירו-טק סטודנטיאלית שמטרתה היא לחבר ברמה הארצית בין מתעניינים בתחום חקר המוח. באירוע הוצגו ארבע טכנולוגיות בהן זכו המבקרים להתנסות, על שתיים מהן עובדים כאן אצלנו בפקולטה: טכנולוגיית VR, העושה שימוש במציאות מדומה להבנת תפקודים מוחיים, וממוקמת במעבדה של ד״ר יערה ארז; וטכנולוגיית Expansion sequencing, שפותחה במעבדה של ד"ר שחר אלון, המאפשרת ריצוף של דנא במרחב באמצעות הרחבה פיזית של הרקמה. עוד על האירוע תוכלו לקרוא בהמשך, כמו גם מידע על פרסים וזכיות, והחידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר. וגם: מה עשו ד"ר ליאוניד יביץ ופרופ' אדם תימן בשגרירות שבדיה? כל זאת ועוד – בניוזלטר הנוכחי.

קריאה מהנה,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי
מלגות ופרסים
כחומר ביד היוצר: הכירו את ד"ר תמי גולדזק
כחומר ביד היוצר: הכירו את ד"ר תמי גולדזק
ד"ר גולדזק מתמקדת בחישוב תכונות קוונטיות של חומרים ננו-מטריים. המטרה: פיתוח וגילוי חומרים שיכולים להיות אבני הבסיס לטכנולוגיות קוונטיות חדשות, כמו גלאים, טכנולוגיות סולאריות ואנרגיה ירוקה.  
להמשך קריאה
בריינסטורם: להכיר, להתנסות, לאהוב
בריינסטורם: להכיר, להתנסות, לאהוב
באירוע של קהילת בריינסטורם שנערך בסוף החודש שעבר בפקולטה להנדסה, יכלו הסטודנטים להתנסות בטכנולוגיות מתקדמות מתחום חקר המוח, ובהן טכנולוגיות עליהן עובדים בפקולטה: VR ו- Expansion sequencing.
להמשך קריאה
נציגות הפקולטה בסדנת קוונטים ישראל-גרמניה
נציגות הפקולטה בסדנת קוונטים ישראל-גרמניה
שתי סטודנטיות מהפקולטה נבחרו להשתתף בסדנת קוונטים ישראל-גרמניה 2023, "Quantum future academy workshop": עדן שדה, סטודנטית בתוכנית להנדסה קוונטית תחת הנחייתו של  פרופ' מוטי פרידמן, ונוגה אנטין, מהמעבדה של ד"ר עדי מכמל, שבעצמה הייתה אחת המרצות בכנס.
להמשך קריאה
ציון כבוד בתחום ארכיטקטורת המחשבים
ציון כבוד בתחום ארכיטקטורת המחשבים
מאמר שחיבר צוות חוקרים בראשותו של ד"ר ליאוניד יביץ, הוכתר כ"אחד מ-24 עבודות המחקר הטובות ביותר בתחום ארכיטקטורת המחשבים ב-2022" וקיבל "ציון כבוד" ב-IEEE Micro Top Picks  לשנת 2023.
להמשך קריאה ←
 
ערב אצל השגריר
ערב אצל השגריר
שגרירות שבדיה בישראל, והשגריר איריק אולנהג, אירחו החודש את זוכי המענק לשיתוף פעולה מחקרי ישראלי-שבדי על שם ליזה מייטנר, באירוע שהתקיים סימולנטית גם בשגרירות ישראל בשבדיה. באירוע לקחו חלק פרופ' אדם תימן וד"ר ליאוניד יביץ, שזכו במענק עם עמיתיהם השבדים פדרו טרנקוזו ופר סטנסטורם מאוניברסיטת צ'אלמרס בשוודיה, בעבור עבודתם המשותפת לפיתוח מאיץ למידה עמוקה לרכבים אוטונומיים.
 מבזק ידיעות פברואר 2023
מלגות ופרסים
חנה שפירא
הדוקטורנטית חנה שפירא, מהמעבדה של פרופ' דרור פיקסלר, זכתה בפרס עבודת המחקר המצטיינת לחוקרים צעירים בכנס Photonics West. הכנס, שנערך ע"י ארגון האופטיקה העולמי SPIE בסן פרנסיסקו, נחשב לגדול בעולם בתחום האופטיקה. 
להמשך קריאה
הפקולטה בתקשורת
"זה הקורס הכי לוהט באוניברסיטת בר־אילן: לימוד בינה מלאכותית (AI) על בסיס ניתוח מתמטי של סרטים הוליוודיים". באתר YNET מתלהבים מפרופ' צביקה לוטקר ומהקורס "נושאים מתקדמים ברשתות חברתיות". 
לקריאת הכתבה
הפקולטה בתקשורת
למחלקת סביבת חלל במרכז למחקר גרעיני שורק ביבנה דרוש/ה מהנדס/ת אלקטרוניקה, לתפקיד מאתגר הכולל תכנון ופיתוח חומרה המשלבת מיקרו-מעבדים, רכיבי FPGA ורכיבים אנלוגיים ודיגיטליים מסוגים שונים. דרישות התפקיד: תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, שליטה טובה בשפה האנגלית, יכולת עבודה עצמאית ובצוות, נכונות לנסיעות קצרות לחו"ל מספר פעמים בשנה. המשרה בהיקף מלא, גם סטודנטים לקראת סיום התואר מוזמנים להציע את מועמדותם. 
לפרטים נוספים ולשליחת קורות חיים
פתרון החידה של חודש ינואר
_________7



קול קורא לניוזלטר הפקולטה
סטודנטיות וסטודנטים, נשמח להכיר: האם יש לכם או לכן סיפור אישי מעניין? תחביב ייחודי? עבודה מרתקת שהתחלתן לאחרונה? פרויקט בקהילה בו אתם לוקחים חלק? מלגה בה זכיתן? פרס אותו קטפתם, עם או בלי קשר להנדסה? ספרו לנו – ונשמח לכתוב על כך בניוזלטר ובאתר הפקולטה. 
יש לי תוכן מעניין ←
האתגר החודשי של פרופ' צביקה לוטקר
הדיפרנציאל של פיתגורס

הדיפרנציאל של פיתגורס 

משפט פיתגורס הוא אחד המשפטים המפורסמים ביותר במתמטיקה. כבר בבית ספר יסודי יודעים ילדים לומר שבמשולש ישר זווית סכום שטחי הריבועים הנבנים על צלעות של משולש ישר זווית שווה לשטח ריבוע הנבנה על היתר. אבל האם תצליחו להוכיח את המשפט הזה בפונקציות טריגונומטריות?  
פתרון החידה של חודש ינואר
עיצוב ניוזלטר: webmeup