המייל לא נפתח? לקריאה בדפדפן לחצו כאן
 מבזק ידיעות אוגוסט 2024
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
לפני כשנה הוציא האיחוד האירופי קול קורא תחת תוכנית הורייזן בתחום מדעי החברה החישוביים. מטרתו הייתה להביא כלים חישוביים חזקים, בהם נעשה שימוש בתחומי ההנדסה והמדעים המדויקים, לתחום של מדעי החברה. 25 הצעות מחקר הוגשו לתוכנית, ושלוש קבוצות מחקר בלבד זכו במענק. באחד מהם חבר פרופ' אלי כהן שלנו, והפרויקט בו הוא לוקח חלק מסקרן במיוחד: מטרתו היא לבחון, באמצעות כלים של מכניקת הקוונטים, מודלים הנוגעים לשיטות הצבעה במערכות בחירות, ואף לשיטה הדמוקרטית עצמה. עוד על הפרויקט תוכלו לקרוא בניוזלטר הנוכחי.

גם המענקים מהקרן הלאומית למדע (ISF) הוכרזו החודש, ולא פחות משמונה חוקרים שלנו זכו בו. פרטים על המחקרים שלהם תוכלו לקרוא בהמשך, וגם: הכנס המוביל שבראשו עומד פרופ' שרון גנות, המלגה בה זכה ד"ר אמיר וייס, המענק בו זכתה פרופ' אורית שפי (וגם פסטיבל המדע והאמנות בו היא משתתפת), משרות חדשות בפקולטה, החידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר, כמובן, ולכבוד ט"ו באב שחל החודש - סיפור אהבה חמוד במיוחד שמתגלגל במסדרונות הפקולטה להנדסה.

מאחל לכם ולכן קריאה מהנה, בשורות טובות ואהבת חינם.
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי

עדכונים וחדשות
פרופ' אלי כהן זכה במענק הורייזן של האיחוד האירופי
פרופ' אלי כהן זכה במענק הורייזן של האיחוד האירופי
קבוצת המחקר תעבוד על פרויקט בתחום מדעי החברה החישוביים, ותבחן מודלים קוונטיים להצבעות במערכות בחירות. "המטרה שלנו היא שערים, ואפילו מדינות, יתנהלו לפי המודלים שיבחנו במחקר שלנו וימצאו כמתאימים ביותר", הוא אומר. 
להמשך קריאה
מעבדות אניקס זכו לתרומה בגובה כ-1.5 מיליון ₪
פרופ' שרון גנות יעמוד בראש כנס Interspeech הקרוב
הכנס, המוביל בעולם בתחום המדע והטכנולוגיה של עיבוד הדיבור, יערך בקוס שביוון בתחילת ספטמבר, ויתמקד באתגרים ויישומים חדשים, ובהם ממשק מוח-מחשב, אבחון רפואי, זיהוי רגשות מתוך אות הדיבור ועוד. 
להמשך קריאה
פרופ' גונן זינגר וד"ר שחר אלון זכו בתואר מרצה מצטיין לשנת תשפ"ד
זוכי ISF בפקולטה להנדסה
לא פחות משמונה חוקרים מהפקולטה להנדסה זכו במענקי מחקר של האקדמיה הלאומית למדעים (ISF), התומכת במצוינות במחקר בכל תחומי הדעת. 
להמשך קריאה
פרופ' אורית שפי מציגה בפסטיבל Transmeet למדע ואמנות
פרופ' אורית שפי מציגה בפסטיבל Transmeet למדע ואמנות
המהדורה השנייה של פסטיבל TRANSMEET למדע ואמנות תיערך בין התאריכים 21-19 בספטמבר. פרופ' שפי תציג בו את "מותחת גבולות", יצירתה המשותפת עם האמנית ורדי בוברוב, המבוססת על מחקרה על מערכת העצבים ברמת התא הבודד ופיתוח מערכות לשיקום עיצבי. 
לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים
מדברים אהבה בפקולטה להנדסה
מדברים אהבה בפקולטה להנדסה
הכירו את נועם ורינת פרי, שהגיעו לפקולטה כזוג נשוי, ומצליחים לתמרן בין גידול תינוקת (שנולדה במהלך הסמסטר הראשון), חיים אישיים, אקדמיה ומשפחה – וכל זה עם אהבה, מסירות ונחישות יוצאת דופן. 
פרופ' אורית שפי מציגה בפסטיבל Transmeet למדע ואמנות
מהנדסים סיפורי הצלחה
יום פתוח אחרון ללימודי תואר ראשון בהנדסה באוניברסיטת בר-אילן יערך ביום שני 16.09, בשעה 16:00. בואו לפגוש את חברי וחברות הסגל, להתרשם מהקמפוס ולקבל את כל המידע על תנאי קבלה, שכר לימוד ומלגות. 
לפרטים והרשמה
מדברים אהבה בפקולטה להנדסה
דברים שקורים בטיקטוק של הפקולטה
את אתגר הקוביה ההונגרית של הפקולטה להנדסה כבר ניסיתם? האם אתם מסוגלים לעשות זאת מהר יותר?
מלגות ופרסים
ד"ר אמיר וייס
ברכות לד"ר אמיר וייס על זכייתו במלגת אלון של המל"ג. ד"ר וייס הוא אחד משני זוכים השנה מבר-אילן במלגה, המיועדת לתמיכה במדענים צעירים מצטיינים, ומטרתה לאפשר לאוניברסיטאות לקלוט אותם במשרה מלאה. ד"ר וייס מתמחה בעיבוד אותות, נקלט בפקולטה כמרצה בכיר ומצטרף לתוכנית להנדסת חשמל.
פרופ' אורית שפי
פרופ' אורית שפי זכתה בגרנט BSF, של הקרן המדעית לשיתוף פעולה בין ישראל לארה"ב (The United States-Israel Binational Science Foundation), ביחד החוקר Prof. Xiangfan Chen מאוניברסיטת מדינת אריזונה. מחקרם המשותף עוסק בפיתוח ממשקים למערכת העצבים שיאפשרו הפעלה מרחוק של תאי העצב על ידי שדות מגנטיים. המחקר משלב פיתוח חומרים חכמים חדשים ורכיבים הניתנים להשתלה.
פרסומים מקצועיים

כאן תמצאו פירוט מלא של המאמרים המקצועיים שפורסמו החודש ע"י חברי וחברות הסגל של הפקולטה להנדסה
לרשימת הפרסומים המלאה

משרות

קבוצת מחקר חדשה בפקולטה: בקבוצת המחקר של ד"ר אמיר וייס מפתחים ומנתחים פתרונות אלגוריתמיים למגוון רחב של יישומים, כגון איכון, חישה ותקשורת. פתרונות אלו מאופיינים בשילוב מושכל של כלים מתחומים מודרניים וקלאסיים כאחד, ובפרט תוך פיתוח טכניקות עיבוד אותות מבוססות למידת מכונה. סטודנטים בוגרי הנדסת חשמל עם רקע מתמטי חזק ויכולת הוצאה לפועל גבוהה מוזמנים להגיש מועמדות לתארים מתקדמים (שני ושלישי) בקבוצת המחקר.
למידע נוסף על תחומי המחקר

לשליחת קורות חיים

בקבוצת המחקר של פרופ' אלי כהן, שעוסקת בהנדסה קוונטית, תיפתח באוקטובר הקרוב משרה חדשה עבור סטודנטים מצטיינים לתארים מתקדמים או משתלמי בתר-דוקטורט. מטרת המחקר תהיה פיתוח ובחינה בפועל של אלגוריתמים קוונטיים בהם יבוצע שימוש לטובת תורת ההחלטות (ושיטות הצבעה בפרט). ידע קודם בחישוב קוונטי/אינפורמציה קוונטית יהווה יתרון. לפרטים נוספים ולשליחת קורות חיים

קבוצת המחקר של פרופ' תומר קליסקי עוסקת בחקר הסרטן באמצעות ניתוח חישובי של נתוני ביטוי גנים במימד גבוה ורצפים גנטיים ברמת הצבר וברמת התא הבודד תוך שימוש בשיטות של ביואינפורמטיקה ולמידת מכונה. אנו מגייסים סטודנטים לתואר שני ושלישי בוגרי הנדסה, פיזיקה, מתמטיקה, מדעי המחשב או ביולוגיה חישובית. ניתן להצטרף במסגרת מסלול הביו-הנדסה או מסלול מדעי הנתונים. סטודנטים מצטיינים במהלך תואר ראשון גם מוזמנים להגיש מועמדות.
לפרטים נוספים

לשליחת קורות חיים

האתגר החודשי של פרופ' צביקה לוטקר
שימור האנרגיה בעולם אפל
שימור האנרגיה בעולם אפל
לכבוד מטר המטאורים ששוטף את שמי הלילה בכל שנה ביולי ובאוגוסט, עוסקת גם החידה החודשית שלנו בחלל. האם שדה הגרביטציה עם אנרגיה אפלה הוא שדה משמר, והאם חוק שימור האנרגיה מתקיים בשדה זה? 
פתרון החידה מחודש שעבר
קול קורא
קול קורא לניוזלטר הפקולטה
סטודנטיות וסטודנטים, נשמח להכיר: האם יש לכם או לכן סיפור אישי מעניין? תחביב ייחודי? עבודה מרתקת שהתחלתן לאחרונה? פרויקט בקהילה בו אתם לוקחים חלק? מלגה בה זכיתן? פרס אותו קטפתם, עם או בלי קשר להנדסה? ספרו לנו – ונשמח לכתוב על כך בניוזלטר ובאתר הפקולטה. 
יש לי תוכן מעניין ←
מחזירים אותם הביתה. עכשיו.