המייל לא נפתח? לקריאה בדפדפן לחצו כאן
 מבזק ידיעות יולי 2024
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
האולימפיאדה הנערכת בימים אלה היא דוגמה נהדרת לניצחון הרוח, למקומות אליהם יכולים להוביל אותנו התמדה, נחישות ועבודה קשה – ערכים שגם אנו בפקולטה מכירים ומוקירים. על רקע מחאות שהספורטאים והספורטאיות שלנו נתקלים בהן פה ושם, חשוב לנו להדגיש שיש גם מקומות שמקבלים את המשלחות הישראליות בזרועות פתוחות. למשל: קוריאה הדרומית. פרופ' אדם תימן שלנו נסע למדינה ביחד עם משלחת של רשות החדשנות, במטרה לקדם שיתופי פעולה טכנולוגיים בין שתי המדינות, נשא שם הרצאה על שבבים לבינה מלאכותית וזכה להצלחה מסחררת.

גם ברמה הארצית זוכה הפקולטה, והמחקרים הנעשים בה, לתמריצים חיוביים. שני דוקטורנטים של פרופ' אבי צדוק זכו החודש למענקים מכובדים: הדוקטורנט אלעד זהבי זכה במלגת אדמס היוקרתית מטעם האקדמיה הלאומית למדעים. הדוקטורנט שי בן-עמי זכה במלגת קרן עזריאלי – זאת, לאחר שאת הצעת המחקר שלו הוא כתב בתוך טנק, במהלך שירות המילואים שלו בעזה. תמריץ מכובד במיוחד ניתן גם למעבדות אניקס שבפקולטה מטעם ועדת העיזבונות הארצית, בעבור פרויקט פיתוח אבטיפוס לפלטפורמת חומרה בתחום האנליזה הגנומית, אותו מוביל ד"ר לאוניד יביץ. כל אלה מעידים עד כמה העבודה המחקרית הנעשית בפקולטה חשובה, משמעותית ובעלת השלכות רחבות. בכדי להקל עליכם ועליכן לעקוב אחר העבודה המחקרית הנעשית בפקולטה, נפרסם מעתה מדי חודש את כלל המאמרים המקצועיים שמפרסם סגל הפקולטה.

אבל לא רק במחקר אנחנו מצטיינים – אלא גם בהוראה. שני מרצים שלנו זכו השנה בפרס המרצה המצטיין של אוניברסיטת בר-אילן, ותוכלו לקרוא על כך בהמשך. וגם: פרופ' תומר קליסקי מחפש תלמידי ותלמידות מחקר, מועצת הסטודנטים מפנקת בגלידות, החידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר, כמובן, וגם מידע על גיוס הכספים המוצלח שהשלימה חברת הסטארט־אפ קוגניפייבר, שמתעתדת להוציא לשוק מחשב-על פוטוני כבר ב-2027. אחד ממקימי החברה, וסמנכ"ל הטכנולוגיה שלה, הוא החתום מטה. 

קריאה מהנה, בשורות טובות ואיחולי הצלחה בבחינות,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי

עדכונים וחדשות
פרופ' אדם תימן ייצג את בר-אילן במשלחת של הרשות לחדשנות
פרופ' אדם תימן ייצג את בר-אילן במשלחת של הרשות לחדשנות
המשלחת יצאה לדרום קוריאה במטרה לעודד שיתופי פעולה טכנולוגיים, מסחריים ואקדמיים בין שתי המדינות. במהלך הכס נשא פרופ' תימן הרצאה על שבבים לבינה מלאכותית. 
להמשך קריאה
מעבדות אניקס זכו לתרומה בגובה כ-1.5 מיליון ₪
מעבדות אניקס זכו במענק בגובה כ-1.5 מיליון ₪
המענק הנדיב התקבל מוועדת העיזבונות של המדינה, וניתן למעבדות אניקס בעבור פרויקט פיתוח אבטיפוס לפלטפורמת חומרה בתחום האנליזה הגנומית, שמטרתו להתמודד עם בעיית העמידות האנטי מיקרוביאלית. 
להמשך קריאה
פרופ' גונן זינגר וד"ר שחר אלון זכו בתואר מרצה מצטיין לשנת תשפ"ד
פרופ' גונן זינגר וד"ר שחר אלון זכו בתואר מרצה מצטיין לשנת תשפ"ד
על ד"ר אלון אמרו המשובים שהוא "מנסה בכל הדרגים לגרום לנו להבין את החומר הנלמד, אכפת לו מאוד מהסטודנטים". על פרופ' זינגר נאמר: "מרצה מדהים, גם ברור ובהיר וגם אכפתי ונעים". 
להמשך קריאה
מחשב העל הפוטוני של פרופ' זאב זלבסקי
מחשב העל הפוטוני של פרופ' זאב זלבסקי
חברת הסטארט־אפ קוגניפייבר, שדיקן הפקולטה הוא בין מקימיה ומשמש כסמנכ"ל הטכנולוגיות שלה, סיימה החודש סבב גיוס כספים בשווי כ-5 מיליון דולר. החברה מתעתדת להוציא לשוק עד שנת 2027 מחשב-על פוטוני מלא, שממתאים במיוחד עבור יישומים של בינה מלאכותית. 
להמשך קריאה
זוכרים את ניר בנימין, גם בתקשורת
זוכרים את ניר בנימין, גם בתקשורת
בתוכנית הבוקר של ערוץ 12 התראיינו מיכל בנימין, אמו של סרן ניר בנימין ז"ל, וניסן חלילי, חברו הטוב. מיכל סיפרה על חווית קבלת התואר בשמו של ניר, שסיים את התואר בהנדסת חשמל אך נפל לפני שהספיק לקבל את התעודה. ניסן שיתף בקשר ההדוק בין השניים, ואמר: אני חייב לו תודה על התואר שלי. 
צפו בראיון
מה הקשר בין הנדסה למוזיקה?
מה הקשר בין הנדסה למוזיקה?
אליה ותומר, סטודנטים בתוכנית להנדסת תעשייה ומערכות מידע, מתעקשים שיש זיקה בין שני התחומים: זה הכל עניין של להכיר את הכלי ולהבין איך משתמשים בו.
מלגות ופרסים
הדוקטורנט אלעד זהבי זכה במלגת אדמס
הדוקטורנט אלעד זהבי זכה במלגת אדמס
המלגה היוקרתית מוענקת ע"י האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים לדוקטורנטים מצטיינים בתחומי המדעים. המחקר של זהבי, דוקטורנט של פרופ' אבי צדוק, עוסק ביישום טכנולוגיה קוונטית על סיבים אופטיים. 
להמשך קריאה
הדוקטורנט שי בן-עמי זכה במלגת קרן עזריאלי
הדוקטורנט שי בן-עמי זכה במלגת קרן עזריאלי
בן-עמי, דוקטורנט של פרופ' אבי צדוק, חוקר אינטראקציה בין גלי אור וגלי קול על גבי התקן סיליקון ננומטרי. את הצעת המחקר שלו הוא כתב בתוך טנק, במהלך שירות המילואים בעזה. 
פרסומים מקצועיים

בינה מלאכותית בתחום הבריאות, נטרול הדהוד במערכות זיהוי דיבור ומערכת פוטונית להחלפת מפתחות קוונטית. זה רק חלק קטן מהתחומים בהם עסקו מאמרים שפרסמו בחודש החולף החוקרים והחוקרות שלנו.
לרשימת הפרסומים המלאה

מלגות ופרסים
רגע לפני תחילת המבחנים, ובשיא החום, מועצת הפקולטה פינקה את הסטודנטים והסטודנטיות בגלידה. חפשו את עצמכם בתמונות.
פס כיף גלידה
משרות

קבוצת המחקר של פרופ' תומר קליסקי עוסקת בחקר הסרטן באמצעות ניתוח חישובי של נתוני ביטוי גנים במימד גבוה ורצפים גנטיים ברמת הצבר וברמת התא הבודד, תוך שימוש בשיטות של למידת מכונה. אנו מגייסים סטודנטים לתואר שני ושלישי בוגרי הנדסה, פיזיקה, מתמטיקה, מדעי המחשב או ביולוגיה חישובית. התואר יינתן במסגרת המסלול לביו-הנדסה או המסלול למדעי הנתונים. סטודנטים מצטיינים במהלך תואר ראשון מוזמנים גם כן להגיש מועמדות.
לפרטים נוספים על המעבדה

לשליחת קורות חיים

האתגר החודשי של פרופ' צביקה לוטקר
בעיית המלכות של המירוץ לנשיאות
בעיית המלכות של המירוץ לנשיאות
אנחנו רחוקים שלושה חודשים מהבחירות בארצות הברית, והחודש התרחשו שני אירועים מסעירים במירוץ לנשיאות: נסיון ההתנקשות בנשיא לשעבר דונלד טראמפ, ופרישתו מהמירוץ של הנשיא המכהן ג'ו ביידן, ותמיכתו בקמלה האריס. ריבוי האירועים הזכיר לפרופ' לוטקר את חידת שמונה המלכות, ובזה גם עוסקת החידה של החודש הנוכחי. 
פתרון החידה מחודש שעבר
קול קורא
קול קורא לניוזלטר הפקולטה
סטודנטיות וסטודנטים, נשמח להכיר: האם יש לכם או לכן סיפור אישי מעניין? תחביב ייחודי? עבודה מרתקת שהתחלתן לאחרונה? פרויקט בקהילה בו אתם לוקחים חלק? מלגה בה זכיתן? פרס אותו קטפתם, עם או בלי קשר להנדסה? ספרו לנו – ונשמח לכתוב על כך בניוזלטר ובאתר הפקולטה. 
יש לי תוכן מעניין ←
מחזירים אותם הביתה. עכשיו.