header
headline
צוותון מס' 149 - טבת תשע"ט - דצמבר 2018
העורך הראשי: דרור טוקר, סמנכ"ל "צוות" 
חדשות "צוות"

מפגש עם השרה לשוויון חברתי


ביוזמת יו״ר ״צוות״ מוטי בר דגן, התקיים ב-13.12.2018 דיון מיוחד בלשכתה של השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל, בהשתתפות ראשי כלל ארגוני הגמלאים בשירות המדינה (תע״א, הסתדרות המורים, שב״כ, הסתדרות הגמלאים הארצית, חברת החשמל, הסתדרות העולים הגמלאים, גמלאי מבטחים, גמלאי המשטרה ושב״ס, גמלאי משרד הביטחון ונציג ההסתדרות).
 

המפגש, שנקבע בפגישת עבודה מוקדמת שקיימו לפני מספר שבועות יו״ר ״צוות״ מוטי בר דגן, מנכ״ל הארגון דן נדיב וסמנכ״לית התעסוקה שרית רוזנצויג עם השרה ומנכ״ל משרדה, הינו יריית פתיחה במאמץ משותף של כלל ארגוני הגמלאים בשירות המדינה, בהובלת ארגון ״צוות״, בברכת המשרד לשוויון חברתי. המטרה היא לקדם טיפול משמעותי בסוגיות המרכזיות המשותפות לכולנו, ובראשן מתן מענה ממלכתי למשמעויות הכבדות של העלייה ביוקר המחייה במדינה, על רקע ההתייקרויות התכופות במשק, אל מול השחיקה בגמלה. כמו כן, איתור מענה להתייחסות ייחודית לגמלאים בפטורים, בהנחות ובפתרונות ייחודיים ברכש תרופות, בתחבורה, בקצבת הביטוח הלאומי, במוצרי יסוד, בתעסוקה ובשירותים קריטיים לשמירה על איכות חיים הוגנת ומכובדת כמשימה ממלכתית חברתית מהמעלה הראשונה.

הועלו הצעות מעשיות שייבחנו במשותף, יתקיימו מפגשים של ראשי הארגונים לתיאום מהלכים, וכן תתקיים עבודת מטה סדורה מול השרה גמליאל וצוות משרדה בחודשים הקרובים, כממשק ממשלתי למשרדי האוצר, הרווחה, הבריאות, התחבורה, הפנים ומשרדי ממשלה נוספים רלוונטיים על פי הצורך. 

יו״ר ״צוות״ ימשיך להוביל את המאמץ המשותף מול כלל הארגונים ככוח משולב כדי להשיג השפעה של מאות אלפי גמלאים בעלי אינטרס משותף. השרה גמליאל ציינה כי, לדעתה, בממשלה הבאה צריך לקום משרד, ובראשו שר בעל סמכויות ומשאבים, שיטפל בגמלאי ישראל. סוכם כי המפגשים במתכונת זו יימשכו בתדירות גבוהה, כדי לוודא שהנושאים שעל הפרק אכן יתקדמו כמצופה.
השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל ויו"ר צוות מוטי בר דגן במפגש

תחרות הסיפור הקצר 


באירוע חגיגי ומרגש שנערך ב-13.12.2018, בהשתתפות יו"ר ומנכ"ל "צוות", חברי הוועד המנהל, יו"ר סניפים, זוכי תחרות הסיפור הקצר ובני משפחותיהם, הוענקו תעודות הוקרה ופרסים לארבעת הסיפורים שזכו בתחרות.                    


הערב נפתח בדקה דומייה לזכרו של אל"מ מרדכי (מקסי) אביגד ז"ל, שהלך לעולמו בתאריך 12.12.2018. מקסי מילא שורה של תפקידים בהנהלת "צוות" והמשיך להיות פעיל בהתנדבות בארגון עד יומו האחרון. יהי זכרו ברוך.

הזוכים בתחרות הסיפור הקצר:

מקום ראשון – גבי ברשי – מחוז הצפון
מקום שני – אלי ברהום – מחוז יהודה
מקום שלישי – אורנה ציאג – מחוז דן, דליה בן דור – מחוז יהודה

ברכות לזוכים ותודה לכל חברי "צוות" ששלחו סיפורים לתחרות.                  

במסגרת האירוע התקיים טקס הענקת תעודות גיל גבורות ליו"ר "צוות" מוטי בר דגן ולגדעון שני. חברי הנהלת "צוות" נפרדו גם במעמד זה משני חברים אשר סיימו תפקידים בארגון, עו"ד שמואל מויאל, שסיים את תפקידו כיו"ר ועדת הבחירות של "צוות", אותו מילא משנת 2004, וחיים ירקוני, שסיים תפקידו כיו"ר סניף גבעתיים וסגן יו"ר מחוז דן.
טקס הענקת תעודות הוקרה לזוכי תחרות הסיפור הקצר ותעודות גבורות למוטי בר דגן וגדעון שני
   
 
דמי רווחה
דמי הרווחה בסך 454 ₪ משולמים לגמלאי/ת בלבד בסוף כל שנה קלנדרית.
 
על פי החלטת אכ"א ענף תשו"ג והיועכ"ל, להלן הנחיות בנושא:
 
  1. גמלאי/ת שאינם מבוטחים בביטוח הסיעודי יקבלו את דמי הרווחה בתלוש הגמלה בסוף השנה כנהוג עד כה. 
  2. לגמלאים/ות המבוטחים בביטוח הסיעודי מועברים דמי הרווחה להקטנת פרמיית הסיעוד בשיעור של 37 ש"ח בכל חודש, החל בינואר בכל שנה. 
  3. גמלאי/ת המבוטח בביטוח הסיעודי ואינו מעוניין בהסדר זה (שכספו יועבר להקטנת הפרמייה) רשאי להודיע בכתב בלבד על אי-רצונו, ואזי יידרש לשלם בכל חודש את התוספת בפרמיית הביטוח בגין הביטוח הסיעודי, בשיעור של 37 ₪  בכל חודש, בתלוש הגמלה שלו, ויקבל בסוף השנה את דמי הרווחה לתלוש הגמלה (החל בשנת 2019). 
  4. חבר המבוטח בביטוח הסיעודי שלא מסר, מכל סיבה כלשהי, הודעה בכתב למזכירות "צוות" בבני ברק, על אי-רצונו בקיום ההסדר, ייחשב הדבר להסכמתו שדמי הרווחה יועברו להפחתת פרמיית הסיעוד. 
  5. כתובות למשלוח הודעה: "צוות" - ברוך הירש 14, בני ברק 5120206. פקס: 03-6166260. דוא"ל: tz-org@tzevet.org.il

ברכות
יעקב שי (מימין) עם שר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים חיים כץ

ברכת ארגון "צוות" לחבר הארגון יעקב שי ממחוז השרון


חבר "צוות" יעקב שי קיבל את מגן שר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים למתנדבים מצטיינים, בטכס שנערך בכנסת ישראל, בתאריך 27.11.2018, בנוכחות שר העבודה והרווחה ויו"ר הכנסת.                

יעקב מתנדב שנים רבות ב"בית איזי שפירא", הפועל למען חברה המבטיחה לילדים ובוגרים עם מוגבלויות את ההזדמנות לצמיחה ולהשתתפות בחיי הקהילה. 


 
בקרוב

הרצאה על עולם ההשקעות והכלים להשקעות בעולם של אי-ודאות


מהו שוק ההון? מי הם השחקנים? כיצד משקיעים? מהן אלטרנטיבות ההשקעה העומדות בפנינו? נדבר על מושגי יסוד בשוק ההון, ניחשף לכלי ההשקעה השונים: מניות, אגרות חוב ועוד, נבין את פסיכולוגיית המשקיעים ונבחן מגמות כלכליות המשפיעות על קבלת החלטות.

המרצה: גילי כהן, יועץ פיננסי לגופים המובילים במשק ומרצה בכיר בנושא שוק ההון, בעל ניסיון עשיר בניהול השקעות מוסדיות ופרטיות, אשר כיהן במשך שנים רבות כמנהל ההשקעות הראשי של בית ההשקעות "אקסלנס".

מתי? 30.12.2018, בשעה 20:00 (תחילת הרצאה בשעה 20:45).

היכן? מייקס פלייס (Mike's Place) אילת, טיילת המלך שלמה.

כמה עולה? 15₪, כולל כיבוד ובירה.

לחצו כאן להזמנה באתר חבר 


 
החודש לפני - אירועים במורשת וביטחון ישראל – דצמבר
7 בדצמבר 1953 – בן גוריון פורש (בפעם הראשונה) לשדה בוקר. במקומו ממונים משה שרת לראש הממשלה ופנחס לבון לשר הביטחון.
8 בדצמבר 1954 – מבצע "צרצר" – חמישה חיילי צה"ל, בהם אורי אילן, שהתאבד כעבור מספר ימים בכלא הסורי, נתפסו על ידי הסורים ברמת הגולן בהיותם במשימה מודיעינית.
9 בדצמבר 1987 – תחילת ההתקוממות ("אינתיפאדה") הראשונה בשטחי יהודה, שומרון ועזה.
10 בדצמבר 1936 – מתכונת התיישבותית-ביטחונית חדשה בארץ ישראל: "חומה ומגדל". ראשון היישובים – תל עמל (כיום ניר דוד), עולה על הקרקע. עד סוף 1939 – כ-50 יישובים עלו לקרקע במתכונת זו.
10 בדצמבר 1976 – מטוסי F-15 ראשונים מגיעים לארץ, תוך חילול שבת, אירוע המביא להפלת ממשלת רבין הראשונה.
11 בדצמבר 1955 – מבצע "עלי זית" (מוכר כמבצע "כנרת") – תקיפת מוצבים סוריים. נלקחו 30 חיילים סורים בשבי לחילופי שבויים עם ארבעת חיילי מבצע צרצר. החילופים נעשו רק ב-29.3.1956.
14 בדצמבר 1981 – הכנסת מקבלת את חוק רמת הגולן, המחיל על האזור את החוק הישראלי.
15 בדצמבר 1948 – החל מבצע "כנפי נשרים" להעלאת יהודי תימן.
25 בדצמבר 1969 – מבצע "נועה" – חילוץ מבצעי של חמש ספינות טילים מנמל שרבורג, בעקבות אמברגו צרפתי.
27 בדצמבר 1948 – החל מבצע "חורב" לשחרור הנגב.
28 בדצמבר 1953 – המודיעין הופך לאגף עצמאי במטה הכללי. יום הקמת אמ"ן.
28 בדצמבר 1968 – מבצע "תשורה" – השמדת 14 מטוסים על הקרקע בשדה התעופה ביירות.

כתב: תא"ל (מיל') אפרים לפיד
תעסוקה

סדנאות העצמה אישית להשתלבות בעבודה


יחידת התעסוקה ב"צוות" מקיימת סדנאות העצמה אישית להשתלבות בעבודה, בכל המחוזות. מטרת הסדנאות לפתח ולשפר את מיומנות השיווק העצמי בתהליך חיפוש עבודה ולהעניק כלים לניצול הזדמנויות לתעסוקה. במסגרת הסדנאות ניתנות הרצאות בנושא שכר והיבטים פנסיוניים. הנחיית הסדנאות מבוצעות על-ידי מכון "שיפור".

ממשובי המשתתפים בשנים האחרונות עולה כי הסדנאות תרמו להם רבות והשיגו את מטרתן - השתלבות החברים במעגל העבודה.

להלן תאריכי סדנאות המתוכננות בחציון הראשון בשנת 2019:

21.2.2019 – מחוז יהודה
3.6.2019 – מחוז ירושלים
11.6.2019 – מחוזות דן ושרון
16.6.2019 – מחוז צפון
24.6.2019 – מחוז דרום
 

"מבטים 1 בצפון"


יחידת התעסוקה ב"צוות", בשיתוף הטכניון ומנהל הפרישה, פותחת מחזור שני לתוכנית "מבטים 1 בצפון", המיועדת אך ורק לבוגרי הטכניון.

מטרת התוכנית להכשרי חברי "צוות" המתאימים להוראה בחטיבות עליונות.

חברים המעוניינים להצטרף לתוכנית יפנו למנהלי התעסוקה במחוזות.

"סל הכשרה" לסיוע להשתלבות במעגל העבודה


באפשרותם של דורשי העבודה המעוניינים לעבור הסבה מקצועית שתסייע להשתלבותם במעגל העבודה לקבל סיוע כספי למימון ההכשרה, מתוך תקציב "סל הכשרה" העומד לרשות יחידת התעסוקה. קבלת הסיוע מחייבת עמידה בקריטריונים.

לקבלת פרטים נוספים ניתן לפנות למנהלי התעסוקה במחוזות.

פרסום משרות באתר האינטרנט של "צוות"


יחידת התעסוקה בארגון "צוות" מסייעת לפורשים משירות הקבע, חברי "צוות", להיקלט ולהשתלב בשוק העבודה האזרחי.

באתר המחודש מתפרסמות משרות ייחודיות מתוך כלל המשרות של יחידת התעסוקה ב"צוות", אשר לא נמצאו להן מועמדים מתאימים מקרב מאגר דורשי העבודה.

אנו מזמינים אותך לצפות במשרות המפורסמות ובמידה והנך מוצא/ת עצמך מתאים/ה ועונה על פרטי משרה, עליך לפנות לטלפון המצוין במשרה המפורסמת.

לחצו כאן לצפייה במשרות החמות

מורשת ומסורת

צום עשרה בטבת: בעשור  לחודש  נזרי  השלך  ותפארתי  נפלה

מאת הרב חניאל פרבר

יש זמנים מיוחדים בחיי האדם שהם לטובה ויש גם, חלילה, לרעה. כך הוא עניינם של ימי הצום שנקבעו לעם ישראל לזכר מאורעות האבל והחורבן כעשרה בטבת, שבו החל המצור על ירושלים ונמשך שלוש שנים עד לחורבן בית המקדש, וצום תשעה באב, שנקבע לזכרו. לא ימים ערטילאיים הם, אלא ימים שמידת הדין מתוחה בהם, שהרי נקבעו כימים שאינם טובים לעם ישראל, ימים שנענשו בהם על עוונותיהם וחטאותיהם. מדי שנה בשנה חוזר התאריך על עצמו, ועמו מידת הדין שהייתה מתוחה אז, ולכן אנו צמים בו ומתפללים ושבים בתשובה כדי שהבורא לא יחיל עלינו, חלילה, את מידת הדין, ויום זה יעבור בשלום. מכאן ניתן ללמוד שאדם המתדיין עם נוכרי ישתמט ממנו בחודש אב, שמזלו רע לישראל, ויתדיין עמו בחודש אדר, שמזלו טוב לישראל (תענית כ"ט, ע"ב). כי מאורעות העבר מקרינים על התאריך. 

לוח השנה היהודי – מושג מוחשי הוא. מאורע שהיה לפני שנים רבות, שבעקבותיו נהג הקב"ה עם ברואיו אם במידת החסד או במידת הדין, הדבר נחרט ונקבע לדורי דורות. בכל שנה באותו התאריך נפתח פתח להשפיע טובה או רעה, חלילה. זה גם פירוש הברכה שברכנו בהדלקת נרות החנוכה: "שעשה ניסים לאבותינו, בימים ההם – בזמן הזה". ניסים שנעשו בימים ההם בזמן הזה, בתאריך הזה, משפיעים מאורם וזיוום בכל שנה בתאריך הקבוע. על כן נבין את חשיבותו של צום עשרה בטבת, שיחול החודש. כאשר תשעה באב חל בשבת, דוחים את הצום. לעומת זאת, לו היה חל עשרה בטבת בשבת, היו מתענים בו. מדוע? כי המצור התחיל בתאריך הזה. הוא נקודת ה"ראשית", הנקודה הקובעת. יפים הם דבריו של האבודרהם המובאים בהלכות תעניות עמ' רנ"ד: "וחילוק יש ביניהם, שארבע הצומות הם נדחין לפעמים כשחל בשבת, ומתענין בו ביום. ואפילו היה חל בשבת לא היו יכולים לדחות ליום אחר, מפני שנאמר בו 'בעצם היום הזה' (יחזקאל כ"ד, ב') כמו ביום הכיפורים". דרשתו של האבודרהם מסתמכת על האמור בספר יחזקאל (כ"ד, א'-ב'), שם הנביא מתבשר על תחילת המצור על ירושלים: "ויהי דבר ה' אלי בשנה התשיעית בחודש העשירי בעשור לחודש לאמור. בן אדם כתוב לך את שם היום את עצם היום הזה סמך בבל אל ירושלים בעצם היום הזה".

תגובות והערות ל"צוותון" נא שלחו אל: BITAON@tzevet.org.il
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה