אינך רואה המייל זה לחץ כאן
 מבזק ידיעות אפריל 2021
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
סוף סוף, אחרי למעלה משנה, נפתחו שערי הקמפוס, ואנחנו יכולים שוב להיתקל בכן ובכם במסדרונות הפקולטה, להרצות לכן ולכם פנים אל פנים, ללמד פרונטלית בכיתות ובמעבדות. כולנו פה בפקולטה שמחים ונרגשים – התגעגנו אליכם מאוד. עם זאת, ברור לנו שלא כולכם יכולים, או רוצים, להגיע לפקולטה. לכן, לאחר פיילוט מוצלח בסמסטר א', אנחנו משיקים החל מחודש אפריל את פרויקט הלמידה ההיברידית שלנו בכל מערכי השיעור של הפקולטה, כולל הרצאות, תרגולים ומעבדות. על הפרויקט היו אחראים פרופ' מוטי פרידמן וד"ר שחר אלון, ותוכלו לקרוא עליו בהרחבה בניוזלטר הנוכחי.
עוד תוכלו לקרוא בניוזלטר על הסטודנדט אברהם רביב, שיזם פרויקט להנגשת מידע בעברית על בינה מלאכותית; ועל הדוקטורנטית חן צרור-אזנקוט, שהמחקר שלה מאפשר אבחנה ברורה בין גידולים לדלקות, ויש לו השלכות משמעותיות על היכולת לאבחן – ובהמשך גם לטפל – בסרטן. בנוסף, תמצאו פה משרה מעניינת במעבדה של ד"ר עמוס דניאלי; ואת החידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר, העוסקת הפעם בכוכבים נופלים (וכמובן הפתרון לחידה הקודמת). וגם: בואו לרוץ איתנו! מועדון ריצה חדש הוקם בפקולטה, וגם אני מתכנן להצטרף.
מחכה לראות אתכן ואתכם בקמפוס.


קריאה מהנה,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי
עדכונים וחדשות
עכשיו בפקולטה להנדסה: למידה היברידית
עכשיו בפקולטה להנדסה: למידה היברידית
אחרי פיילוט שנמשך במהלך סמסטר א', הפקולטה להנדסה עברה באופן מלא ללמידה היברידית, ומאפשרת לסטודנטיות ולסטודנטים לבחור אם ללמוד מהקמפוס או מהבית.
פרופ' מוטי פרידמן מספר על תהליך ההטמעה של המערכת. 
להמשך קריאה ←
"כתבתי את הספר בשביל עצמי"
"החלטתי להרים את הכפפה". 
אברהם רביב לא מצא בעברית חומרים בנושא למידת מכונה ולמידה עמוקה – אז הוא החליט לכתוב אותם בעצמו. הספר שלו נמצא כעת בתהליכי כתיבה מתקדמים, ופרקיו זמינים להורדה בחינם. 

להמשך קריאה ←
ננו חלקיקים בשירות חקר הסרטן
ננו חלקיקים בשירות חקר הסרטן
המחקר של הדוקטורנטית חן צרור-אזנקוט מהמעבדה של פרופ' רחלה פופובצר מאפשר אבחנה ברורה בין גידולים לדלקות, ויש לו השלכות משמעותיות על איבחון – ובשאיפה גם על טיפול – בחולי סרטן. 
להמשך קריאה ←
מישהו לרוץ איתו
מישהו לרוץ איתו
הכירו את EngineeRUN, מועדון הריצה של הפקולטה להנדסה. מפגשי הריצה נערכים בשלב זה פעמיים בשבוע, וכוללים סיבובים מסביב לקמפוס, אבל למייסד המועדון, ד"ר איתמר לוי, יש תוכניות גדולות להמשך. 
להמשך קריאה ←
פרופ' אבי צדוק ב-YNET
פרופ' אבי צדוק ב-YNET
מעגלים משולבים על-גבי סיליקון כוללים יותר מאשר אלקטרוניקה. קבוצת המחקר של פרופ' אבי צדוק מנסה לשלב נדבך של גלי קול. למה זה חשוב? 
קראו על כך במדור "חוקרים פרטיים" ←
האתגר החודשי
החידה החודשית של פרופ' צבי לוטקר: לאן נופל כוכב נופל?

החידה החודשית של פרופ' צבי לוטקר: לאן נופל כוכב נופל?

החידה הפעם היא בתחום הפיזיקה. לפגיעת אסטרואידים הייתה בעבר השפעה מרחיקת לכת על החיים עלי אדמות, ושאלתינו אליכם היא: כשכוכב נופל - לאן הוא נופל?
האתגר החודשי
לקבוצת מחקר של ד"ר עמוס דניאלי - Optical Imaging and Biosensing, המשלבת ביולוגיה, הנדסה ופיזיקה, דרושים סטודנטים מצטיינים, המעוניינים לעשות תואר שלישי בתחום המרתק והמתפתח של חישה ביולוגית. המעבדה מתמקדת, בין השאר, בפיתוח מערכות לזיהוי וירוס הקורונה (בדיקות סרולוגיות, מולקולריות ואנטיגנים), רצפי DNA (מרקרים של סרטן וחיידקים שונים) ואינטרקציות בין חלבונים ואינטרקציות בין חלבון ל-DNA. המעבדה עובדת בשיתוף פעולה עם חברות שונות בתעשייה, בתי חולים, וקבוצות מחקר מובילות בעולם בתחום. למועמדים מתאימים יינתנו מלגות הצטיינות!
לפרטים נוספים ושליחת קורות חיים>>
תוכניות ומגמות הלימוד לתואר ראשון
עיצוב ניוזלטר: webmeup