אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
header_5
_____9
 שלום!

בחרנו להקדיש את הדיוור הראשון שלנו לשנת 2021 למבצע 'ושמרת' שיצא לדרך לפני עשרה חודשים, עם פרוץ מגיפת הקורונה בישראל והסתיים לאחרונה. לפניך הצצה לתוצרי ידע ומחקר שמלמדים על התנהלות המבצע, על השפעותיו, ועל האופן שבו מומלץ מניסיוננו לתעד מהלכים משותפים בזמן חירום.  
 
המבצע שהחל ב-19 במרץ 2020 נועד להגן על דיירי המוסדות הגריאטריים בישראל מפני ווירוס הקורונה והשלכותיו, ונערך בהובלה משותפת של שיתופים וציונות 2000 ובשותפות עם מגוון רחב של בעלי עניין מכל המגזרים. כבר בימים הראשונים לפרוץ המגפה התברר כי המוסדות הגריאטריים מצויים בסכנה גבוהה במיוחד: הדיירים חשופים לתחלואה קשה ולתמותה בשל גילם ומצבם הבריאותי. צעדי הסגר והבידוד שנדרשו כדי להתמודד עם התפשטת הנגיף איימו להגביר את תחושת הבדידות והדיכאון של הדיירים, ולכך נוסף גם החשש כי התפרצות המגיפה במוסדות תיצור עומס בחדרי המיון ואף קריסה של מערכת הבריאות כולה.

המבצע מהווה המחשה מרתקת להתגייסות בין מגזרית בימי חירום בעקבות זיהוי של צורך דחוף, ויצירת אימפקט משותף בתנאים של אי-וודאות וחוסר יציבות. בתוך תקופה קצרה התגייסו למבצע עשרות תאגידים, ארגונים חברתיים ואנשי עסקים, לצד מומחים ומנהלים מתחום המגזר השלישי, שפעלו בתיאום עם משרד הבריאות ומשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים. המבצע, שהוגדר מראש כזמני, הסתיים בחודש דצמבר 2020. כעת, עם השלמת מבצע החיסונים בקרב הגיל השלישי ושאר האוכלוסייה בישראל, אנו תקווה שנוכל בקרוב לשים את המגפה מאחורינו, וליישם את המודל הפעולה החדשני הזה לטובת מיזמים בנושאים בוערים נוספים.


קריאה מהנה ומועילה! 
צוות שיתופים

 
לכל תגובה או מחשבה כתב/י אלינו לדוא"ל: yeda@sheatufim.org.il
mental_narat...
סיפורו של מבצע 'ושמרת'

תיאור במילים, צבעים ותמונות של שלושת החודשים הראשונים של מבצע 'ושמרת', שהחל מיד עם התפרצות מגיפת הקורונה בישראל. הסיפור שופך אור על שיטת הפעולה שנבחרה, ההתארגנות המהירה, וההתגייסות המרשימה של שותפים מהמגזר החברתי, העסקי והציבורי שפעלו יחד כדי להגן על המוסדות הגריאטריים בישראל מפני הקורונה. צוותי המבצע פעלו באופן ישיר למניעת הדבקות בקורונה בקרב 25,000 דיירות ודיירים ב- 312 בתי אבות ברחבי ישראל, פיתחו ויישמו מגוון דרכי פעולה שאומצו בחלקן על ידי התכנית הלאומית "מגן אבות ואימהות". 
>>לקריאה לחצ/י כאן
___________17
פעולה מבוססת נתונים: ממצאי מחקר למיפוי דפוסי התמודדות עם הקורונה במוסדות הגריאטריים בישראל

כדי לסייע בגיבוש צעדים נוספים לצמצום הסיכון לדיירים וסיוע למוסדות בהתמודדות, הוחלט במסגרת פעילות 'ושמרת' ללוות גם מחקר שכלל ניתוח מקיף של נתוני ההדבקה והדיגום, ראיונות עם מנהלי מוסדות וכן סקר בקרב מאות מנהלי מוסדות ואנשי צוות. 

ממצאי המחקר מלמדים בין היתר על ההתמודדות שנדרשו לה מנהלי המוסדות, ומציף גם את חילוקי הדעות והקשיים שנוצרו בתקופה זו, וכל זאת בכדי לסייע ללמידה עתידית.


>> לתקציר המחקר לחצ/י כאן
____________...
איך לתעד מהלכים בתקופות חירום?

בתהליכים משותפים שמערבים מגוון רב של שחקנים כמו מבצע 'ושמרת', שלבי ההתארגנות והתכנון הם שלבים מכריעים, בעלי השפעה דרמטית על הצלחת התהליך. בתקופות משבר, פעולת התיעוד יכולה לסייע גם בניסיון הטבעי של כל אחד ואחת מאתנו להשתלט על הכאוס, ולהבין את מה שמתרחש. בדיוק לשם כך פיתחנו בשנה שחלפה כלי שמציע מתווה לתיעוד תהליכים משותפים בזמן משבר, תוך כדי תנועה. הכלי הוא מסגרת רעיונית שמטרתה לסייע באיסוף המידע כך שניתן יהיה לייצר תמונה מלאה ככל האפשר, מבלי לפספס מידע חיוני שקשה יהיה לשחזר בהמשך. >> לכלי לחצ/י כאן
רוצה להצטרף לקבל את שיתופידע באופן קבוע? מלא/י את פרטיך כאן או שלח/י לנו מייל ל-yeda@sheatufim.org.il ונצרף אותך לרשימת התפוצה! 
__
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה