אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
header_5
 שלום!

כמוך בוודאי, גם אנחנו בשיתופים מוצאים את הדרכים שלנו לייצר עשייה בתוך המציאות המשתנה. הפעם, גאים מאוד לשתף במסמך המסכם את שמונה השנים האחרונות בהן ליווינו את תהליכי השיתוף במשרד החינוך. בהקשר זה, אנו ממליצים לך גם להציץ בסקירה חדשה שמאגדת 60 מודלים שונים לשיתוף ציבור מרחבי העולם, ממנה ניתן ללמוד על התפתחות התחום המרתק הזה ב-50 השנים האחרונות. בנוסף, שמחנו לקחת חלק בכנס הבינלאומי Champions for Change 2020 שהתקיים בחודש ספטמבר. את/ה מוזמנ/ת להציץ בדילמות עמן מתמודדות יוזמות קולקטיב אימפקט במשבר הקורונה ובשינויים שעובר המודל. ולסיום – אימוץ של עקרונות החשיבה המערכתית הוא הכרח בכל תהליך שינוי חברתי ובוודאי בתקופה זו, כאשר המערכות השונות נתקלות באתגרים יוצאי דופן. המפגש השני של "הסטודיו מארח" ארח את לילך דורה, ועסק בנושא ובדרכים ליישם חשיבה מערכתית בהובלת שינוי חברתי. 

קריאה מהנה! 

צוות שיתופים
לכל תגובה או מחשבה כתב/י אלינו לדוא"ל: yeda@sheatufim.org.il
____________...
8 תובנות מ-8 שנים של תהליכי שיתוף במשרד החינוך

מסמך חדש שופך אור על פועלה של היחידה לניהול תוכניות ושותפויות בין מגזריות במשרד החינוך, ומסכם שמונה שנים של 
תהליכי שיתוף במשרד החינוך וקידום מדיניות של משילות משתפת.

המסמך נכתב במסגרת הליווי המקצועי שהעניק שיתופים ליחידה בין השנים 2012-2020, והוא מציע תובנות שגובשו על סמך ניסיון עשיר ומגוון, ייחודי באופיו ובהיקפו, בתחום תהליכי השיתוף בממשלה בישראל. כל התובנות מלוות בדוגמאות מתוך תהליכים שהתקיימו במשרד החינוך, ולצדן המלצות מעשיות ביחס למגוון היבטים של תהליכי שיתוף והיוועצות.

>> להורדת המסמך לחצ/י כאן 
_____11
mental_narat...
60 מודלים מ-50 שנות שיתוף ציבור 

מאמר חדש בבלוג של 
bangthetable.com סוקר 60 מודלים שונים לשיתוף ציבור מרחבי העולם, שפותחו ב-50 השנה האחרונות. זוהי הצצה מרתקת לאבולוציה של התחום, ולאופן בו השתנה מאזן הכוחות בכל הקשור לקבלת החלטות על ידי מוסדות השלטון. היוזמות במאמר מסודרות בציר זמן לפי עשורים, כולל קישורים ותיאורים של כל מודל.
>> לקריאה לחצ/י כאן
_____2_1
mental_narat...
Champions for Change 2020
קולקטיב אימפקט בזמן קורונה


מהו מקומם של ארגוני קולקטיב אימפקט וארגוני מגזר שלישי אחרים בעת משבר עולמי, וכיצד מכתיב המשבר שינויים באופני ההתנהלות שלהם? שאלות אלו ואחרות נידונו בכנס הבינלאומי Champions for Change 2020, בו היתה לנו הזכות להשתתף בספטמבר האחרון. בכנס השתתפו נציגות ונציגים מכ-20 מדינות, מובילים של ארגוני שדרה וחברים בצוותים של יוזמות קולקטיב אימפקט. >> 
לתובנות מהכנס לחצ/י כאן
_____2_1
________10
____-_____0
השבוע אירחנו בסטודיו למהלכים משותפים את לילך דורה, לשיחה על חשיבה מערכתית להובלת שינוי חברתי. במסגרת המפגש הבנו יחד מהי חשיבה מערכתית, במה היא משרתת אותנו, והכרנו מודלים פרקטיים לעבודה עם חשיבה מערכתית.
המפגש התבסס על תפיסת החשיבה המערכתית כתשתית להובלת שינויים מערכתיים, והתמקד בשני מודלים פרקטיים לניתוח בעיות מערכתיות: מודל למיפוי דינמיקה מערכתית על פי פיטר סנג'י ומודל ה-Causal Loop Diagrams.

שמחנו על ההיענות הרבה להשתתף במפגש הזום, בו נכחו כ-80 מובילים/ות ופעילים/ות במהלכים משותפים, אנשי ונשות מקצוע בתחום. >> 
לחומרים מהמפגש לחצ/י כאן
רוצה להצטרף לקבל את שיתופידע באופן קבוע? מלא/י את פרטיך כאן או שלח/י לנו מייל ל-yeda@sheatufim.org.il ונצרף אותך לרשימת התפוצה! 
__
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה