אינך רואה המייל זה לחץ כאן
ניוזלטר מס. 7 חורף 2019
הימים ימים של חוסר וודאות, ההנחיות משתנות בכל יום ולא ברור מתי נחזור לשגרה. הפקולטה להנדסה משקיעה את מירב המאמצים בהתמודדות עם משבר הקורונה: הלמידה ממשיכה מרחוק, כמו גם החונכויות האישיות, וצוות מיוחד הוקם לסיוע טכני בנושא. צוות נוסף הוקם לסיוע בכל בעיה אישית, אקדמית או אחרת, של סטודנטים וסגל כאחד. משאבים הוקצו למחקרים שיכולים לספק פתרונות בנושא הקורונה, וכרגע שלושה מחקרים כאלה מתבצעים במעבדות הפקולטה. על כל אלה, על פרס יוקרתי שהוענק לד"ר אדם תימן שלנו, וגם היכרות עם חברי סגל חדשים – בדיוור שלפניכם.   

קריאה מהנה,
מצוות הפקולטה
tilte1
cover_page
זיכרונות מוטמעים לשבבים מתוחכמים
לאור התקופה הלא פשוטה שאנחנו עוברים בימים אלו, מרענן לקבל קצת חדשות טובות. ד"ר אדם תימן התבשר בחודש מרץ כי הוא אחד הזוכים בפרס קריל מטעם קרן וולף להצטיינות במחקר מדעי. הפרס מוענק מדי שנה לעשרה חברי סגל אקדמי צעירים בארץ על הישגים אקדמיים יוצאי דופן.

לכתבה המלאה>>
מודל מתמטי לחיזוי התפשטות המגפה
מודל מתמטי לחיזוי התפשטות המגפה
רן קרמר, סטודנט לתואר שני בפקולטה להנדסה, משתמש במודל מתמטי כדי לחזות את אופן התפשטות מגפת הקורונה בארץ ובמקומות אחרים בעולם. בראיון שנערך עמו באולפן Ynet הסביר קרמר כי המודל, הנקרא 'מסנן קלמן', נוצר בשנות השישים בארה"ב למטרות מעקב אחרי רכבי חלל דווקא. לפני כחודש הוא החל להשתמש בו כדי לעקוב אחרי מגמת ההתפשטות של הקורונה בישראל ובעולם, וכעת כבר ניתן להתרשם מהחיזויים שלו, שעד כה מתגלים כמדויקים.  

לצפייה בראיון>>
ממשיכים ללמוד מרחוק
ממשיכים ללמוד מרחוק
במידת האפשר ובהתאם לנסיבות - הלימודים בפקולטה ממשיכים כרגיל. 97% מהקורסים מועברים באופן מלא דרך אפליקציית זום. צוות טכני הוקם כדי לתמוך במרצים הנתקלים בעיות התחברות או עבודה עם האפליקציה, ומספר טאבלטים נרכשו לצורך העניין. מעבדת סטודנטים אחת בלבד נסגרה, יתר המעבדות ממשיכות בינתיים ללמד באופן מקוון, כאשר העבודה מתמקדת כרגע בחלקים התיאורטיים, ובתקווה להגיע לחלקים המעשיים עם תום המשבר. 
עובדים על פתרונות נגיף
עובדים על פתרונות נגיף
עבודת המחקר בפקולטה נמשכת, אם כי בהיקף מצומצם, ומספר מעבדות ממשיכות לפעול, תוך שמירה על הנחיות משרד הבריאות. ניתן תעדוף לחוקרים שמריצים ניסויים שדורשים טיפול יומיומי, או למחקרים שמנסים למצוא פתרון לבעיית הקורונה – אם ברמה הדיאגנוסטיקה או ברמת הטיפול בפועל. שלושה מחקרים כאלה מתקיימים בימים אלו בפקולטה: ד"ר עמוס דניאלי ופרופסור זאב זלבסקי מציעים שיטות שונות לאבחון הנגיף. פרופסור גור יערי מנסה לפתח עבורו חיסון.   
להמשך קריאה>>
אתכם בכל מצב
אתכם בכל מצב
בשל הסיטואציה המורכבת, הוקם בפקולטה צוות חירום מיוחד, שאמור לסייע לסגל ולסטודנטים בכל בעיה – אקדמית או אישית – שנגרמת בגלל המצב. בצוות חברים פרופסור כרמית חזאי, יו"ר ועדת הוראה; פרופסור אורית שפי, יו"ר ועדת תארים מתקדמים; דיקאן הפקולטה פרופסור זאב זלבסקי; ושני סגניו – פרופסור רחלה פופובצר ופרופסור שרון גנות. אם אתם זקוקים לנו - אנחנו פה בשבילכם.
פרויקט החונכות נמשך כרגיל
פרויקט החונכות נמשך כרגיל
בשגרה, סטודנטים משנה א' מוצמדים לחונך – איש סגל או סטודנט לתארים מתקדמים, אשר מלווה אותם ועוזר להם במידת הצורך. גם עתה הפגישות נמשכות כרגיל, בשינוי קטן: היות ולא ניתן לקיים את פגישות החונכות בספריה – הן נקבעות ומתבצעות דרך אפליקציית זום, בהתאם לצורך של הסטודנט.

 
tilte1
ד"ר איתן פתיה מלמד מחשבים לראות
ד"ר איתן פתיה
מלמד מחשבים לראות

אצל רוב בעלי החיים – ובכלל זה בני האדם – חוש הראייה הוא אחד החושים הדומיננטיים ביותר. אנחנו מסוגלים לראות תמונה ולזהות בקלות אובייקטים, להבדיל בין יום או לילה, להבין מה מלפנים ומה מאחור. מחשבים, לעומת זאת, עדיין מתקשים לעשות זאת - למרות התפתחות אדירה בתחום – וזהו אחר האתגרים העומדים כרגע בפני חוקרים בתחום הראייה הממוחשבת: חילוץ מידע סמנטי בתמונה.
להמשך קריאה>>>
ד"ר אור שפט מפתח אלגוריתמים ששומרים על הפרטיות שלנו
ד"ר אור שפט מפתח אלגוריתמים ששומרים על הפרטיות שלנו
בעידן הטכנולוגי הנוכחי מידע על כולנו, כולל פרטים אישיים ורגישים, נאסף במאגרי נתונים גדולים. אם זה מידע רפואי שנאסף בבתי חולים, מידע על מצבנו הפיננסי שנאסף בבנקים ובחברות האשראי, ואפילו תעודת הזהות שלנו וכתובת המגורים הפרטית, שנמצאות בידי משרדי הממשלה, למשל, או הלמ"ס. ומכיוון שמדובר במידע רגיש - נולד הצורך לשמור על פרטיות המידע. 
להמשך קריאה>>>
דף הפייסבוק הרשמי של הפקולטה להנדסה

עקבו אחרינו בפייסבוק!

לפקולטה להנדסה יש דף פעיל ותוסס ובו אנו מעדכנים את כל החדשות, האירועים, הזוכים במלגות ועוד..
עיצוב ניוזלטר: webmeup