kfhsv_2
 השקפה חודשית I ינואר 2019
_____55_0
השקפה מחקרית - להוביל, להיתמך ומה שביניהם:
בקשר שבין מנחה למורה מובילה הציפייה היא בדרך כלל שהמורה תיזום ותקבע כיצד היא תומכת במורה המובילה. אבל אין זה מחויב המציאות. במחקר שנערך במעבדה לחקר הפדגוגיה מראים החוקרים כיצד המורה המובילה יכולה להיות פעילה ביחס לתהליך הליווי. ממצא זה מרמז על כך שכדאי להפוך את התמיכה במורה המובילה לעניין שהיא והמנחה המלווה אותה דנות בו באופן מפורש.
שני המאפיינים של שיח קהילה פורה (ולמה קשה כל כך לממשם): רשמים מסדנה עם פרופ' אילנה הורן​
את שנת 2019 פתחנו בסדנה למנחי מורים מובילים שהנחתה פרופ' אילנה הורן. הורן היא מהחוקרות שמובילות בעולם את תחום קהילות הלמידה של מורים והיא רואה בקהילות אלו אמצעי חשוב לשיפור מערכת החינוך כולה. בסדנה הציגה הורן שני מרכיבי שיח חשובים המאפיינים קהילות המקיימות שיח פורה: 1. פיתוח מושגי 2. הנעה (ויישום המושגים) לעבודה עתידית בכיתה.
על אף הפוטנציאל הרב של קהילות הלמידה, היא שבה והצהירה שרוב הקהילות שבחנה לא ממשות את פוטנציאל התרומה למשתתפיהן, ולא משלבות באופן מיטבי בין שני מרכיבי השיח. תוכלו לקרוא עוד על הסדנה וגישתה של פרופ' הורן בבלוג שלנו.
48405885_209...
49664788_209...
חגיגה של תוצרים פדגוגיים: כנס השקפה במחוז חיפה - ​מורים מובילים מתפתחים ומפתחים
איך עושים שיעור ביער? מה לומדים בשיעור כזה? בשאלות אלו ואחרות עסקה אחת מקהילות השקפה במחוז חיפה. את התוצר הפדגוגי שלה, "שיעור ביער", הציגה המורה המובילה במסגרת הכנס השנתי של מהלך השקפה במחוז חיפה. מנהלת בית הספר, שהשתתפה בדיון, סיפרה על החשיבות של הלמידה המשולבת בטבע המאגדת כמה תחומי דעת. בכנס הוצגו עוד 14 תוצרים בתחומים פדגוגיים מגוונים שפותחו במחוז. אז מה היה שם? יצאנו לראות! 
48405885_209...
49664788_209...
13_0
 הצטרפו להשקפה ב- YouTube וב- Facebook