kfhsv_2
 השקפה חודשית I דצמבר 2018
_____55_0
מבחנים סטנדרטיים, אלו שלעיתים נחשבים לאימת המורים והתלמידים, יכולים דווקא להוות קרקע פורייה לעבודה פדגוגית איכותית ומעמיקה בצוותי מקצוע רבים בבתי הספר. איך ניתן לעבוד עם נתוני מבחנים? איך עושים זאת תוך דיון פדגוגי עמוק? מאמרם של ברט גרנר ואילנה הורן מציע תהליך שיאפשר לחשוב מחדש על הנתונים העולים ממבחנים, ושלוש פרקטיקות שיכולות לקדם שיח פדגוגי משמעותי שיוביל לשיפור איכות ההוראה.
______34_0
במהלך השקפה פועלות קהילות משני סוגים עיקריים: קהילה כללית/גנרית, המאגדת מורים ממספר מקצועות, וקהילה דיסיפלינרית של מורים מאותו התחום. אחת השאלות המרכזיות העולה בהקשר לקהילות מהסוג השני, היא עד כמה חשובה המומחיות הדיספלינרית: האם מורה מובילה של קהילה דיסיפלינרית חייבת להיות מומחית בתחום הוראת המקצוע? האם ההנחיה והליווי האישי של המורות המובילות בקהילות אלו יכולים להינתן בידיהן של מי שאינן מומחיות בתחום? שאלה זו נדונה בסדנה שעסקה בנושא הקהילות הדיספלנריות במהלך.
_____55_0
כמידי שנה ביום המורה, הרשתות החברתיות התמלאו בתמונות ובפוסטים מלאי הערכה למורים. ההורים התפעלו בעיקר מכך שקשה מאד לנהל שיעור רציף ועקבי מול כיתת תלמידים תוססת. אבל האם העובדה שמורה יודע "לנהל כיתה" הופכת אותו גם למורה מצטיין? ההערכה לא צריכה לנבוע מהתפעלות מיכולות השיטור של המורים, אלא מהמורים שמתמידים בלמידה ובהשתפרות למען כל התלמידים בכיתתם.
 הצטרפו להשקפה ב- YouTube וב- Facebook