kfhsv_2_0
השקפה חודשית I נובמבר 2019
7_1

מנופים לשיפור הדיון בקהילות

הנחת העבודה של מהלך השקפה היא שדיון מקצועי מעמיק ופורה בקהילות מורים תורם לשיפור ההוראה והלמידה בכיתות. אבל כל מי שהתנסתה בכך יודעת שלא קל לנהל שיחה מקצועית פורייה. בסדרה "מנופים לשיפור הדיון בקהילות השקפה" אנו דנים במפתחות ובחסמים העיקריים לדיון פורה ומציעים דרכים לשיפור הדיון בקהילות. כל פריט בסדרה יתמקד בחסם אחר, ידגים אותו, יסייע לזהותו, ויספק כיוונים לשיפור ההתמודדות עמו. החלטנו לפתוח את הסדרה דווקא באגוז קשה במיוחד - הימנעות מביקורת - כי אנו מאמינים שמודעות לו והתמודדות עמו חשובות לצורך שיפור הלמידה בקהילות.
7_1

סרטוני מושגים שלא כדאי לכם להחמיץ. והפעם - עבודה עם ייצוגים

סרטון קצר ומעניין שנותן מענה לכמה שאלות חשובות כגון למה שימוש בייצוגים חשוב כל כך ללמידה מקצועית? איך בוחרים ייצוג טוב? ובכלל - מה זה בעצם ייצוג? תוכלו לצפות בו יחד כקהילה, להפיץ אותו בקבוצות וואטסאפ או פייסבוק ולעורר דיון בנושא. בחודשים הבאים נפרסם סרטונים נוספים, המתארים מושגי מפתח נוספים בהנחיית קהילות: שאילת שאלות, מסגור מחדש ומשוב דיאלוגי. כל סרטון מלווה בעמוד הסבר, הפניות לקריאה נוספת וכלים ליישום. מוזמנים לשתף את הסרטון בקהילה, בבית הספר וברשתות החברתיות, ולספר לנו על השימוש שעשיתן בו. אל תשכחו לתייג: #מורים_מובילים#ייצוגים. הסרטונים הופקו בשיתוף עם תכניות אקדמיה - כיתה, קהילות לומדות ומו"פ מכון מופ"ת. 
7_1

קפיצה לחו"ל (חוץ להשקפה): התבוננות בתרבות התחקיר של חיל האוויר

מדי פעם נרצה להביא בפניכם תפיסות ופרקטיקות למידה מקצועית מתחומים וממקומות מגוונים בעולם. הפעם אנחנו מזמנים הצצה לשיטת התחקיר. מקורה של שיטת התחקיר בחיל האוויר הישראלי (לא פחות) והיא צוברת תאוצה בארץ ובעולם. היא ייחודית בכך שהיא משלבת מנגון פשוט יחסית עם תרבות ארגונית ייחודית תומכת. בשנים האחרונות השיטה מאומצת על ידי מגוון ארגונים: צוותים מקצועיים בבתי-חולים, חברות הייטק, וגם מורים ותלמידים בבתי-ספר. מצאנו קווי דמיון רבים בין קהילות הלמידה שלנו ובין שיטת התחקיר, אבל גם כמה נקודות שוני שכדאי להכיר וללמוד מהן.
הצטרפו להשקפה ב- YouTube וב- Facebook