kfhsv_2_0
השקפה חודשית I ינואר 2020
7_1

מנופים לשיפור הדיון בקהילות - מיקוד שליטה חיצוני

הובלת שיח בקהילות השקפה היא אתגר לא פתור, אבל אפשר "לתת בה סימנים" ולעזור לכם, המורים המובילים, לזהות את חסמי השיח ולהתמודד עמם. זוהי מטרתה של סדרת כלים זו. הפעם אנו עוסקים במוקד שליטה חיצוני, כלומר בנטייה לייחס את השליטה בסוגיות חינוכיות לגורמים מחוץ לקהילת המורים. הדוגמה שבכלי ממחישה לא רק כיצד נוצר מוקד שליטה חיצוני בדיון הקהילה, אלא גם כיצד ניתן להחזיר את הדיון לנתיב פורה המצוי בתחום ההשפעה של המורים. 
7_1
קונפליקטים נתפסים לרוב כתופעה שלילית, ולעיתים מורים בקהילות נזהרים מהם ומשתדלים שלא להיכנס אליהם. במקרים מסוימים עלולה להיווצר תרבות המתאפיינת בהימנעות מקונפליקטים, שמקשה על קיום שיח מקצועי פורה. אבל קונפליקטים יכולים גם ליצור הזדמנויות ללמידה והתפתחות. המאמר "תפסיקו להגיד מהמם!" דן ביתרונות הכרוכים בקונפליקטים פוריים ובדרכים לממש אותם.
7_1

סרטוני מושגים שלא כדאי לכם להחמיץ. והפעם - לשבור את המסגרת (ולמסגר מחדש)

לפעמים אנחנו מרגישים בתחושת הבטן שהדיון בקהילה מפספס משהו, או מתמקד יותר מדי בזווית ראיה אחת. כאשר אנו מרגישים כך יתכן שננעלנו על נקודת מבט אחת, הממסגרת את הדיון ומנתבת אותו למסלול אחד. איך אפשר לפתוח את הדיון לאפשרויות נוספות? לעצור רגע ולהתבונן על מה שקורה בקהילה בעיניים חדשות?
בהמשך לסדרת הסרטונים שפיתחנו עבורכם, הסרטון שכאן מציע דרכים לפתוח את מסגרת הדיון והחשיבה שלנו בקהילה.  כל סרטון מלווה בעמוד הסבר, הפניות לקריאה נוספת וכלים ליישום. מוזמנים לשתף את הסרטון בקהילה, בבית הספר וברשתות החברתיות, ולספר לנו על השימוש שעשיתן בו. אל תשכחו לתייג: #מורים_מובילים#מסגור. הסרטונים הופקו בשיתוף עם תכניות אקדמיה - כיתה, קהילות לומדות ומו"פ מכון מופ"ת. 
מייל זה עזר לכם? נשמח לדעת!
מוזמנים לקרוא, להשתמש, להפיץ ולספר לנו איך היה ומה עוד יעזור לכם. כתבו לנו: hashkafa@macam.ac.il
הצטרפו להשקפה ב- YouTube וב- Facebook