kfhsv_2
 השקפה חודשית I ראש השנה תשע"ח I ספטמבר 2017
"שיפה ושונה תהא השנה אשר מתחילה לה היום"- שנה טובה!
שנמשיך לצמוח ולהצמיח ולהוביל יחד ללמידה משותפת
ברכות חמות למנהל ההתיישבותי שמצטרף למהלך השנה,
ולמורים המובילים החדשים, להמשך קריאה לחצו כאן.
להציץ בקליק על קהילות השקפה 
הגיליון ה-3 של השקפה מחקרית (מאי 2017) הביא את סיפוריהן של 9 קהילות. כל קהילה משקפת סיפור התנסות מרתק של קבוצת מורים ולעתים אף של בית ספר, ומפגישה אותנו עם תשובות ועם שאלות חדשות בנוגע לקהילות השקפה. מעכשיו אפשר לא רק לקרוא אלא גם לצפות- אנו מזמינים אתכם להיכנס פנימה, לראות ולשמוע את הסיפורים, את הקולות ואת התמונות. דלת הקהילה פתוחה לרווחה, לצפייה בכל סרטוני הקהילות לחצו כאן.
11
שיפור ההוראה באמצעות טכנולוגיות למידה- ביה"ס השלום- שייח' דנון 
12_0
להוריד את 'מסכת המורה'- ביה"ס החקלאי ברנקו וייס, פרדס חנה
0
שיפור תהליכי ההוראה והלמידה בכיתות- ביה"ס נופים, ראש העין
"מתמודדים עם אתגרי ההוראה" - ידע עולם
______2
מה מייחד קהילות למידה המקיימות שיח פורה? כיצד השיח הפורה יכול לעזור למורים לשפר את הפרקטיקה שלהם בכיתה? ומה בין שיח של פיתוח מקצועי לשיח של פיתוח תוצר?
תקציר המאמר שלפניכם מציג כיווני מחשבה ותשובות לשאלות אלו.
כותב למגירה? אנחנו מחפשים אותך!
נשמח לפרסם טורים אישיים שלכם, מורים מובילים, ממ"מ ושותפים נוספים למהלך בפלטפורמות שונות כמו השקפה מחקרית ופייסבוק השקפה. מי שמעוניין לחלוק עם השותפים למהלך את המחשבות, הרעיונות, החוויות והטיוטות מוזמן לפנות לטל כרמי talcarmi@macam.ac.il מצפים לשמוע מכם!
ממחוז למחוז חזוננו עולה – שיתוף ידע בין מחוזות
______2
 בהשקפה חודשית דצמבר 2016, פרסמנו את חוברת מתווי השיחה- הנחיית שיח פדגוגי בצוות מורות: עקרונות וכלים, שפותחה ע"י צוות המעבדה לחקר הפדגוגיה באונ' ב"ג בשיתוף עם מובילי מהלך השקפה במחוז מרכז וגורמים נוספים. מתווי השיחה מבוססים על מסגרת עקרונות ונורמות שגובשו כפלטפורמה לבניה וניהול של קהילה לומדת במחוזות מרכז ודרום; אנו משתפים שוב את החוברת לטובת המורים החדשים שמצטרפים למהלך וגם לאלו הוותיקים שלא נחשפו אליה קודם. לכניסה לחוברת לחצו על התמונה.
 הצטרפו להשקפה ב- YouTube וב- Facebook