אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל, מספר על היעדים השאפתניים שהציבה החברה לעצמה לשנת 2030 ומדוע דווקא משבר הקורונה הקפיץ את האתגרים מדרגה נוספת
Yaniv-_forma...
שמחים לארח את מנכ"ל אינטל ישראל יניב גרטי, על יעדי הקיימות לשנת 2030 שהחברה פרסמה לאחרונה.
עוד על היעדים תוכלו לשמוע ממנהלי התחומים באינטל מתוך שידור שקיימנו בפייסבוק בסמוך לחשיפת יעדי 2030 ופרסום דוח האחריות התאגידית של החברה לשנת 2019 בחודש שעבר:
לצפייה בפייסבוק<<
יניב, היכן אתה רואה את מקומה של האחריות התאגידית בימים מורכבים אלה?
ההתמודדות עם משבר הקורונה המחישה את כוחה האדיר של הטכנולוגיה לשנות ואף להציל חיים. המהפכה הדיגיטלית שכולנו חווים בשנים האחרונות אפשרה את קיומם של שירותים ותהליכים מקוונים במקומות העבודה, בבתי החולים, בלמידה, במסחר ובבית. כך מצאנו את עצמנו, בארץ ובעולם, מאיצים את השימוש בטכנולוגיות ומוצרים המאפשרים שימוש במיחשוב מתקדם, בינה מלאכותית, תקשורת וסייבר בפעולות שחלקנו לא נחשף אליהן קודם לכן - ולפתע הפכו לחלק משיגרת חיינו, ויישארו איתנו מכאן והלאה במינונים שונים. במהלך המשבר נרתמנו, כמו חברות אחרות לסייע במקומות בהם אנחנו יכולים להביא ערך ונוכחנו עד כמה היכולות הטכנולוגיות והחדשנות שלנו מביאות בשורה של ממש, גם לעולמות הבריאות. צוותי הבינה המלאכותית שלנו לדוגמא, פיתחו מודל מבוסס AI לחיזוי התדרדרות במצבם של מטופלי קורונה והערכת הצורך במכונות הנשמה, בשיתוף עם המרכז הרפואי תל-אביב. דוגמה נוספת: אזרחיות ואזרחים ותיקים, שאינם אמונים על שימוש במכשירים אלקטרוניים, קיבלו מאתנו את מערכת "מחוברים" שפיתחו מתנדבים שלנו. המערכת חיברה אותם בלחיצת כפתור אחת לשיחות וידאו עם בני משפחותיהם בליל הסדר. כיום, המערכת מאפשרת למאות רבות של אזרחים ותיקים בפריפריה ליהנות מחום אנושי משפחתי וקשר עם גורמי רווחה, מבלי לצאת מפתח הבית (צפו בסרטון). זהו פרויקט שיזמנו והוצאנו לפועל בשיתוף עם סלקום ומשי טכנולוגיות. כל זאת, ועוד הרבה מאוד, קרה בזכות המתנדבים שלנו שעבדו מהבתים מסביב לשעון. רבות עוד יסופר על התקופה הזו בעולם, בישראל ואצלנו באינטל. מוזמנים לצפות בסרטון קצר שמסכם את התקופה באינטל.

עיתוי לא שגרתי להכרזה על יעדים מאתגרים לעשור קדימה, האם לא שקלתם להתמקד בכאן ובעכשיו?
משבר הקורונה לא גרם לנו להתכנס ולהתמקד בליבה העסקית בלבד, מפני שבאינטל האחריות התאגידית שלובה בליבה העסקית מזה כעשרים שנה. אינטל העולמית החליטה דווקא עכשיו להציב יעדי אחריות תאגידית מאתגרים מתמיד ל-2030, ודווקא בזכות משבר הקורונה לקחנו אותם צעד נוסף קדימה. כתוצאה מהמשבר כולנו הבנו עד כמה אנחנו כפרטים, כארגונים וכמדינות תלויים אחד בשני וזה בדיוק הסיפור של אחריות תאגידית. מבחינתנו היא חלק מה-DNA הארגוני, חלק מהיום-יום שלנו, בטח ובטח בתקופות משבר. זה בא לידי ביטוי גם במסר לעובדות ולעובדים שלנו, שמעבר לדאגה ולשמירה על בריאותם, אף אחד מהם לא פוטר ולא הוצא לחל"ת, ואנחנו ממשיכים קדימה במלוא התנופה וחושבים על סוף העשור. אנו מאמינים ויודעים כי יעדים אלו לא רק חשובים בפני עצמם, אלא גם יקדמו אותנו להשגת היעדים העסקיים שלנו כחברה. 


אז מה אתכם מתכננים לעשור הזה? 
ביעדי 2030 שלנו אנחנו מתמקדים בשלושה תחומי גג מרכזיים שהגדרנו בחברה הגלובלית ופרטנו והתאמנו לאינטל ישראל: אחריות, הכלה וקיימות. כל אחד מהם נפרט להרבה מאוד תחומים ותתי תחומים - תרומה לכלכלה ולאקוסיסטם הטכנולוגי והיזמי במדינת ישראל, קיימות, שרשרת אספקה אחראית, פיתוח ההון האנושי העתידי של ההיי-טק הישראלי, השפעה חברתית ועוד. לכל התחומים האלה אנחנו מביאים את החדשנות שלנו ומאפשרים לשיתופי פעולה רחבים לקרות, כי בוודאי כיום אי אפשר לפעול לבד, גם אם מדובר בתאגיד רב לאומי כמו אינטל. בין היתר, נגדיל את סכום הרכש השנתי מעסקים ישראלים מגוונים ל-700 מיליון שקל עד 2030, נפעיל תוכנית להקניית כישורי בינה מלאכותית לבני נוער בבתי ספר, נממן פרויקטים להשבת מים, נגדיל את הייצוג של נשים בכוח העבודה שלנו ל-40%, ועוד תוכניות רבות.

אני מאחל לכולנו שנשמור על בריאותינו, ונחווה התאוששות כלכלית מהירה. אני מודה מעומק הלב לכל אחת ואחד מ-13,750 העובדים שלנו בישראל שהם המנוע לכל העשייה הזו וליכולת שלנו להגשים את כל התוכניות הללו.
____________16
לצפייה בשיח על יעדי 2030 של אינטל, ולדוח האחריות התאגידית 2019:
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה