אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
header_5
שלום!

השפעה חברתית משותפת היא יעד שניתן להשיג באמצעות מגוון אסטרטגיות ודרכי פעולה, כל אחת מתאימה בנסיבות אחרות ואל מול מטרות מגוונות. אסטרטגיה שהופכת מרכזית יותר ויותר בעשורים האחרונים היא שיתוף הציבור, או בשם הלועזי public participation process. 

בזכות מגמה גוברת והולכת של דמוקרטיזציה שלטונית ופרקטיקות של משילות משולבת, ניתן לראות עוד ועוד תהליכים כאלו, התורמים לעיצוב מדיניות ציבורית מושכלת וראויה יותר, בארץ ובעולם. מדיניות זו מתבססת על שילוב נקודת המבט של ריבוי בעלי ובעלות עניין מהמגזרים השונים, ומעמיקה את היכולת והנכונות של הממשלה, החברה האזרחית והמגזר העסקי לפעול במשותף. מכאן נסללת גם דרך ליצירת השפעה חברתית משותפת. 

מניסיוננו כמי שמלווים תהליכי שיתוף ציבור בישראל מזה עשור, למדנו שכל הטוב הזה מתקיים רק כאשר תהליכי השיתוף נשענים על תשתית רעיונית ומתודולוגית מבוססת ויציבה. כאשר אין כזו, לא רק שהערך המוסף לא מושג, אלא שלפעמים אפילו נגרם נזק – וראו כאן למטה דוגמאות לשני תהליכים שונים בתכלית מהונגריה ומישראל. בין שניהם יש כמובן מנעד רחב של אפשרויות, אך מה שמבחין ביניהם הוא בעיקר מקצועיות והמיומנות של מובילי ומפעילי התהליך, במיוחד כשמדובר בתהליכים המבוססים על גיבוש הסכמות ויצירת אמון. 


 מוזמנ/ת לשלוח אלינו תגובות ומחשבות, לדוא"ל: yeda@sheatufim.org.il. קריאה מהנה!
 
_______1_0
מה לא כדאי לעשות כשרוצים להתייעץ עם הציבור, ומתי תהליכי שיתוף אינם הדבר הנכון או הרצוי?

מאמר מעניין שהתפרסם לאחרונה בכתב העת Policy & Politics, בוחן את תהליך השיתוף הגדול ביותר שנערך עד כה על ידי ממשלה: שאלון שהופץ ל-8 מיליון (!) משקי בית בהונגריה על ידי ממשלתו של ויקטור אורבן, במטרה לאפשר לציבור להשפיע על קבלת החלטות ותהליכי מדיניות במגוון נושאים, החל מתעסוקה ואבטלה ועד קליטת מהגרים. הכותבות מסבירות מה השתבש בתהליך, ומציעות חמישה תנאים לתהליכי שיתוף בעלי ערך אמיתי – לגרסה מקוצרת ראו כאן.  
_____11
____________...
אז איך עושים זאת נכון?

חוד החנית של תהליכי השיתוף בממשלה בישראל, זה שביסס את יחסי האמון בין המגזרים וסלל את הדרך לעבודה משותפת, היה השולחן העגול הבין מגזרי הראשון שהוקם במשרד ראש הממשלה, ופועל מאז שנת 2008 ועד היום.

על דרכי עבודתו של השולחן ועל תוצרי התהליך אפשר, כדאי ומומלץ לקרוא במסמך המסכם
תשע שנים של שיח ושיתופי פעולה, שנכתב על התקופה בה פעל השולחן בליווי מקצועי של צוות מטעמנו.
>> לסקירה לחצו כאן  
_____2_1
________10
איך מחליטים האם הנושא מתאים לשיתוף ציבור?

בליבו של כל תהליך שיתוף מוצלח עומדת היכולת להתאים את מאפייניו למטרה, למשתתפים, למצב ולנסיבות. זו רק אחת הסיבות לכך שמשרד מבקר המדינה,
אותו ליווינו בשלוש השנים האחרונות, בחר להוביל תהליך של העמקת תשתיות השיתוף בקרב אנשי המשרד. 

במסגרת התהליך עיצב
הצוות המקצועי שלנו הכשרה ייחודית לאנשי המשרד שמובילים תהליכי שיתוף במסגרת עבודת הביקורת. תכני ההכשרה הותאמו לצרכיהם, למטרותיהם ולעולמות הביקורת הייחודיים. בין היתר התנסו המשתתפים בהכשרה בכלי יישומי המסייע בגיבוש ההחלטות הנדרשות במהלך תכנון וביצוע תהליכי שיתוף: ראשית, האם הנושא וסוג התהליך מתאימים למתודולוגיה של שיתוף ציבור? ושנית, האם מפגש היוועצות הוא הכלי המתאים?  


אם גם אותך מעניין לבנות תשתית ויכולת ארגונית להובלת תהליכי שיתוף ציבור, או ללמוד על תהליכי קבלת החלטות במהלכים משותפים, כתוב/כתבי אלינו ונשמח ללמוד יחד כיצד נכון לעשות זאת עבורך. לפרטים נוספים על הסטודיו למהלכים משותפים לחצ/י כאן
רוצה להצטרף לקבל את שיתופידע באופן קבוע? מלא/י את פרטיך כאן או שלח/י לנו מייל ל-yeda@sheatufim.org.il ונצרף אותך לרשימת התפוצה! 
__
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה