על הקו עם סניף חיפה

נתחיל בסיפור: פעם אחת הגיעו אל איריס בר, רכזת סניף חיפה בקו לעובד, מספר עובדות ממוצא אתיופי. הן סיפרו שעבדו אצל קבלן כוח אדם שלא שילם להן משכורת אחרונה. איריס הרימה לקבלן טלפון ושאלה אותו: "תגיד, עובדות אצלך רק נשים אתיופיות?", הקבלן ענה: "מה פתאום! עובדים אצלי כולם: אתיופים, רוסים, ערבים...". "אם ככה", שאלה, "אז רק לעובדות אתיופיות אתה לא משלם?". הקבלן התחלחל וענה: "חלילה, מה פתאום?? את חושבת שאני גזען?!".


הסיפור הזה הוא חלק מהיומיום של סניף חיפה, אותו איריס מובילה במסירות מזה 15 שנה, והחלטנו להקדיש לו את הניוזלטר הנוכחי כדי להאיר את המתרחש שם. לסניף מגיעים עובדים ועובדות מצפון הארץ ומהפריפריה, ואנחנו מנסים לתת לכולם מענה בעזרת נבחרת המתנדבים שלנו. בסניף תמצאו את ג'רדלין ואמיר מדובבים, בסבלנות אין קץ ומעל פערי שפה עצומים, עובדות סיעוד ממזרח אסיה, בניסיון להגיע לחישובים מדויקים. אייל ואורה מצליחים לשמור על קור רוח גם מול המעסיקים הקשים ביותר, ונורית - רו"ח בגמלאות - עוזרת לבדוק תלושי שכר של עובדים ישראלים המועסקים בשכר שעתי, להבין אם הופרו זכויותיהם ומה צריך לדרוש מהמעסיק.  יואב, בן זוגה של איריס – מתכנת במקצועו - בנה עבורנו מחשבון זכויות משוכלל, ואיריס הצליחה לרתום גם את בנה אדם להתנדב בסניף :)

לסניף בחיפה מגיעים עובדים מעוטי יכולת, אנשים שלא יודעים מה מגיע להם או לא מצליחים להשיג את מה שמגיע להם, והם מספרים על פיטורים פוגעניים, על מצבי קיצון, על עוול ועל חסרון כיס. כאן פוגשים מהגרים ועולים מאתיופיה וברה"מ לשעבר, אנשים מבוגרים שמשפחה נסמכת על שולחנם, וגם צעירים שגילו ששוק העבודה לא ידידותי בכלל עבור אלו שאינם מכירים את החוקים.

רובם מגיעים מפה לאוזן והעומס הוא אדיר.

 
Screenshot_2...
רבים מהעובדים המגיעים לסניף חיפה הם עובדי קבלן המועסקים בחברות ניקיון ושמירה. איריס אומרת ש"בעוד שאני מבינה את ההיגיון שבצורת העסקה כזאת כשמדובר במתן שירותים לעסקים קטנים (אתרי בנייה או פאבים, למשל, הזקוקים לשומר אחד ואין להם כלים לערוך השתלמויות, בדיקות הנשק וכו'), אינני רואה כל הצדקה להעסקה כזאת במקומות עבודה גדולים כמו רשתות מזון גדולות, עיריות, משרדי ממשלה או אוניברסיטאות”.

לעובדי קבלן קשה להשיג את מה שמגיע להם, מכמה סיבות:

ראשית, קבלנים בדרך כלל מגיעים בצרורות – זאת אומרת כשרשור קבלנים – וקבלני משנה הפכו למכת מדינה. הם נעלמים, מתפרקים, מפסיקים לענות וקשה מאד לאתר אותם כשצריך אותם. שנית, המכרזים אליהם ניגשים קבלנים כדי להציע שירותי שמירה וניקיון, הם לעיתים קרובות מכרזי הפסד. המדינה עדיין לא מצאה מנגנון יעיל כדי לוודא שקבלן שזכה במכרז אכן ישלם לעובדיו בהתאם לחוק, ואינה מפעילה סנקציות נגד קבלנים עבריינים, שהגישו הצעה לא ריאלית וגלגלו את ההספדים על העובדים. ללא קנה מידה ברור להעסקה הוגנת וללא פיקוח – אנחנו בסניף חיפה נאלצים להזכיר למעסיקים את חובותיהם כלפי העובדים, במיוחד במצבים בהם הקבלן מתפוגג.

לצד הסיוע שניתן בסניף, איריס מובילה זו השנה השלישית פרויקט משותף עם אגודת יהודי אתיופיה, ועוסק בהעלאת מודעות של עובדים יוצאי אתיופיה לזכויותיהם בעבודה. איריס הגיעה למרכזי קליטה בבאר שבע, עפולה, צפת וגם קיימה הרצאות ברשת, כדי לענות לעובדים על שאלות: מהי קרן השתלמות? איך לא מאבדים זכויות בהתפטרות בגלל הרעת תנאים? האם מותר "לקנוס" עובדים ולהענישם? מה אומרים צווי ההרחבה בענפי הניקיון והשמירה? כל התשובות - בהרצאה המצולמת.

תודה על שקראתם, תודה על שהיה לכם אכפת!

קו לעובד