____________...
סיכום 2023 בבטיחות 🚩 621 פצועים באורח בינוני-קשה 🚩 83 הרוגים

שנת 2023 הייתה הקשה ביותר מזה 5 שנים לפחות - ושברה שיאים במספר ההרוגים ותאונות העבודה. למרות שהמלחמה עצרה את מרבית העבודה בענפים רוויי תאונות, עובדים רבים נהרגו בתאונות עבודה דווקא בחודשי המלחמה. מראיונות שקיימנו עם עובדים בענף הבנייה עלה שהם מבינים - בלית ברירה - שהבטיחות בעבודה מוטלת בעיקר על כתפיהם. שאף אחד לא דואג להם באתר הבנייה. בהיעדר הכשרות, בהיעדר ציוד מגן, בהיעדר גורמי פיקוח באתרי העבודה, אף גורם לא לוקח אחריות על חיי העובדים בעבודות המסוכנות. הם מדווחים על קניית ציוד מיגון אישי בעצמם, ולומדים על בטיחות וסיכונים דרך ה-YOUTUBE או מפה לאוזן.

איך הגענו עד הלום?

דוח הבטיחות של קו לעובד לשנת 2023 מוצא כי "אקלים הבטיחות" במדינת ישראל, וספציפית בענף הבנייה, נמצא בשפל חסר תקדים. היעדר ההרתעה, מיעוט הסנקציות, ומדיניות מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית הובילו לכך שכל קבלן כטוב בעיניו עושה - מבלי לחשוש מההשלכות של מעשיו.

הדוח מוצא כי מעבר לעלייה התלולה במספר ההרוגים בענף הבנייה, העומדת על 33% בהשוואה לאשתקד, מספר תאונות העבודה בישראל גבוה פי 2.5 מהממוצע במדינות האיחוד האירופאי, מספר צווי הבטיחות המוטלים על ידי מנהל הבטיחות ממשיך בירידה שלא קשורה למלחמה, והרגולציה שנועדה להגן על העובדים מתעכבת במשרדי הממשלה השונים מזה שנים. 
WhatsApp_Ima...
לאור הממצאים הקשים, המלצתנו להקמת רשות לאומית לבטיחות ובריאות תעסוקתית רלוונטית יותר מתמיד, כי מיליוני עובדים בישראל זקוקים להגנה וממתינים להקמתה כאוויר לנשימה.
 
***
 
בסמוך לפרסום דוח קו לעובד, פרסם גם מנהל הבטיחות את הדוח השנתי שלו, המודה שמספר ההרוגים בתאונות עבודה היה גבוה יחסית לשנה החולפת, אך גם השנה אינו סופר תאונות מסויימות. היעדר ההסכמות בינינו לבין המנהל אינו מסתכם במניין הנפגעים ובקריטריונים לסיווג התאונות, כי אם מגיע למקומות מהותיים ועקרוניים - הדורשים התערבות.
 
נסיים בהחלטה שהתקבלה בממשלה (ובשלב זה בוטלה), לסגור את המוסד לבטיחות וגיהות ולהעביר חלק מעובדיו למנהל הבטיחות שבמשרד העבודה. מודאגים מההצעה, הסותרת את קול ההיגיון והמלצות ועדת אדם, קראנו - יחד עם הקואליציה לבטיחות ובריאות תעסוקתית - לשמר את פעילות הגוף החשוב הזה, העוסק בהכשרות עובדים ומחקר חיוני, ולהקים רשות לאומית לבטיחות ובריאות תעסוקתית אשר תחתיה יהיו המוס"ל ומינהל הבטיחות ביחד. פניותינו המנומקות ועבודת הלובי הובילו להקפאת המהלך לסגירת המוס"ל, ונמשיך לפעול כדי להבטיח שהאיחוד בין המוס"ל למינהל הבטיחות יתבצע במסגרת רשות לאומית, מקצועית ובלתי תלויה, כפי שהמליצה ועדת אדם. 
 
בשם העובדים הזקוקים להגנות, אכיפה, מחקר, הטלת סנקציות נגד מעסיקים פוגעניים, חקיקה, אכפתיות ונהלים הרואים לנגד עיניהם את רווחתם ושלומם - נקווה שזהו הכיוון שאליו אנחנו הולכים.
 
עו"ד דיאנה בארון,
מנהלת מחלקת מחקר ומדיניות ציבורית בקו לעובד