top_cover01

מהנעשה ביחידה 

in_unit

הפורום לקידום חדשנות ויצירתיות בהוראה

הפורום לקידום חדשנות ויצירתיות בהוראה הוא פורום בינתחומי אשר הוקם השנה על ידי היחידה לקידום ההוראה והלמידה ותוכנית Clever (שאותה מנהלת שירה לפידות, ראשת המסלול המעשי במחלקה לתרבות, יצירה והפקה, וחברים בה גם דן קאופמן, ראש חטיבת היזמות, דן פרייפלד, מנהל האקס לאב  וראש המסלול לעיצוב מדיה במרכז הטכנולוגי להנדסאים). מטרתו לגבש ולהנחיל לכלל מרצי המכללה, תפיסות וגישות הקשורות בהוראה חדשנית ויצירתית.

למידת עמיתים

בסמסטר ב' נפתחה קבוצה חדשה של למידת עמיתים, בהנחייתה של אפרת ליברמן, ובה משתתפים כ-15 מרצים ממגוון מחלקות. עד כה השתתפו למעלה מ-40 מרצים בפעילויות של למידת העמיתים. למעוניינים להצטרף – קישור לקול הקורא

מרחב החדשנות והיזמות eXlab ספיר

eXperience + LAB – לחוות את הלמידה, ליזום ולייצר השפעה.

במהלך השנה האחרונה הוסבה הקומה הראשונה של הספרייה למרחב חדשנות ויזמות טכנולוגי וחברתי. אנו שמחים להזמין אתכם להיות שותפים בפעילויות המתקיימות במרחב זה, ללמד וללמוד בצורה חווייתית וחדשנית.
מטרות ה-eXlab:
  • קידום מיזמים טכנולוגיים ו/או מיזמים בעלי אימפקט חברתי
  • יצירת תוכן פדגוגי מקצועי וחדשנות בהוראה ובלמידה
  • מרחב עבודה חדשני
מרצים בדיון במרחב ה-exlab

להיות מרצה בספיר

ד"ר שני קונה, מרצה בכירה במחלקה לניהול המשאב האנושי
ראיון בכתב עם ד"ר שני קונה, מרצה בכירה במחלקה לניהול המשאב האנושי

1. מה זה אומר ללמד בספיר?
ספיר היא ביתי האקדמי. הגעתי לספיר במקרה ב-2006: במבט לאחור מדהים בעיניי כיצד אירוע מקרי יכול להפוך לאירוע כל כך משמעותי בחיים. במחלקה לnמנהל ומדיניות ציבורית חיפשו מרצה לקורס על פסיכולוגיה של קבלת החלטות. ד"ר עדו נבו, שעד היום אני חבה לו חוב גדול, פנה למחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית, שבה נמצאתי בשלבי סיום הדוקטורט. כך הגיעו אליי.
be_lecturer_...

זיקות בין הוראה למחקר

קבוצת מחקר "גוונים באקדמיה"

קבוצת מחקר על הוראה

השנה נפתחו שתי קבוצות מחקר על הוראה, מטעם היחידה לקידום ההוראה והלמידה. קבוצת המחקר הראשונה, "הוראה – היבטים תיאורטיים ופרקטיים", מונחית על ידי נטע שר-הדר מהמחלקה למינהל ומדיניות ציבורית ועמוס ישראל מבית הספר למשפטים. מתוך הקול הקורא שפורסם:
"מרצים רבים חשים כי חלוקת הזמן בין הוראה למחקר היא "משחק סכום אפס":  השקעה במחקר מגיעה על חשבון השקעה בהוראה ולהפך.
מרתונים של כתיבה למרצות בספיר בחדר אירוח בספריה

כתיבה בבינג': מרתונים של כתיבה למרצות בספיר

עינת לחובר

הסופרת ומנחת הכתיבה אן אלמונט מבטיחה בספרה צפור, צפור - הכתיבה והחיים: הוראות הפעלה  ש"הכתיבה והקריאה מפחיתות את תחושת הבדידות שלנו". זו לא תמיד החוויה של חוקרים וחוקרות באקדמיה, ואולי במיוחד לא במכללה בפריפריה, מרובת חובות של הוראה אך נטולת משרדים אישיים ומסדרונות מחלקתיים שוקקי חיים. בשנתיים האחרונות גילינו שכתיבה בחברותא, מפיגה מעט את הבדידות, מייצרת מסגרת לכתיבה מתמשכת שאפשר להחזיק בה וגם כיפית.

קורס בכותרות

פרקטיקום משפטי - בית הספר למשפטים

שלומי בלבן
רבות הן פניו של המשפט. כמוסד חברתי, רב כוחו של המשפט. בידיו מופקדות משימות חברתיות שונות, החל משיקוף ויצירת נורמות, המשך בהכוונת התנהגות ושמירה על הסדר החברתי ועד יישוב סכסוכים בחברה. המשפט נמצא במערך יחסי גומלין מורכבים עם החברה בה ומתוכה הוא פועל. למשפט כוח מכונן ואף כופה אך בה בעת הוא גם נוצר ומשתנה על ידי החברה. המשפט מבטא במידה רבה את עולמם ואת רצונותיהם של בעלי הכוח בחברה אך לעיתים הוא משמש כמגן וכמזור לפגיעות באלו הנמצאים בשולי החברה. לעיתים הוא רב כוח ולעיתים אות מתה עלי ספר.
הוראת פרקטיקום בבית הספר למשפטים

טכנולוגיות הוראה

מאמרים ומדריכים בהוראה

לחץ לקבלת לגרסה הנגישה