Read online | Don't want to receive these emails? Unsubscribe
Untitled-11
תכנית רשות החדשנות לעידוד השקעות הון ראשוני בתחומים בעלי סיכון גבוה
הרשות הלאומית לחדשנות טכנולוגית ("רשות החדשנות") פרסמה לאחרונה את מסלול הטבה מס' 46 – תכנית לעידוד השקעות הון ראשוני בחברות בתחומים בעלי סיכון גבוה, מגובות הון סיכון. מטרתה של התכנית היא להרחיב את מקורות המימון הזמינים לחברות מגובות הון סיכון, הפועלות בתחומים בעלי סיכון גבוה. התכנית מבקשת לסייע לחברות למנף את ההשקעה הממשלתית באמצעות שיתופי פעולה עם גופי השקעה ישראליים ובינלאומיים בעלי ערך מוסף מהמגזר הפרטי, באופן שיסייע לחברות הזנק להתפתח ולצמוח.

ההטבה תינתן במתכונת של מענק בכפוף לביצוע השקעה הונית במזומן של משקיע – תאגיד ישראלי או זר שהוא קרן הון סיכון. השקעה הונית במזומן תיחשב רכישה של מניות שיש להן זכויות של מניות רגילות לפחות, בתמורה להעברה מידית של מימון לחברה, שכתוצאה ממנה המשקיע הופך באופן מידי לבעל מניות כאמור תמורת מלוא סכום המימון. לחלופין, השקעה הונית במזומן תיחשב העברת מימון מידי לחברה, כנגד זכות לקבל בעתיד מניות רגילות לפחות בחברת המטרה, תמורת מלוא סכום המימון.

המענק שתעניק רשות החדשנות יהיה ביחס של 4:6 (6 – סכום ההשקעה ההונית במזומן של המשקיע; 4 – מענק הרשות), ועד לסכום של 3.5 מיליון ש"ח, לפי שיקול דעת הוועדה (בכפוף לחריגים המאפשרים להחליט על יחס של 1:1).

בדומה לתמריצים אחרים המתקבלים מרשות החדשנות, המענק יוחזר לרשות החדשנות מתמלוגים בגין מכירות החברה. ואולם, במקביל למתן המענק מקבל האישור ינפיק למשקיע אופציה שתקנה לו את הזכות לבצע השקעה הונית במזומן נוספת במקביל לאישור, בשווי מלוא סכום המענק, בתוספת ריבית של 5% לשנה, וככל שתמומש אופציה זו ישמשו כספי המימוש להחזר המענק ואז תפקע חובת החברה לתשלום תמלוגים. ככלל, תקופת מימוש האופציה היא בתום שלוש שנים מהמועד שקבעה ועדת המחקר של הרשות. חשוב לציין כי הוראות חוק החדשנות בדבר שמירת הידע והייצור החלות על מענקי רשות החדשנות (למשל לא להעביר את הידע לאחר ללא אישור ועדת המחקר), יחולו על הידע הנובע מן המענק ולא יפקעו עם מימוש האופציה האמורה לעיל.

במסגרת השיקולים שתשקול ועדת המחקר של הרשות לאישור בקשות: חדשנות הטכנולוגיה, רגולציה בתחום הפעילות, טווח זמן ארוך להטמעה בתחום הפעילות, כניסה לשוק בהתהוות, פעילותו של מגיש הבקשה בתחום טכנולוגי בו קיים מחסור במשקיעי הון ראשוני ופוטנציאל הצמיחה העסקי-הכלכלי של מגיש הבקשה עקב ההשקעה. עוד ייבחנו היקף ניסיונו של המשקיע או השותף המוביל בהשקעות הון ראשוני בחברות ובמיזמים טכנולוגיים, היקפי ההשקעות שביצע המשקיע, זמינות מקורות ההון ומידת התמחותו של המשקיע בהכוונה עסקית.

זכאים להגיש בקשות: תאגידים שעיקר עיסוקם במחקר או פיתוח כהגדרתם בחוק החדשנות (החוק לעידוד מחקר, פיתוח וחדשנות טכנולוגית בתעשייה, התשמ"ד-1984), שהתאגדו בישראל ושסך ההיקף הכספי של השקעות שבוצע אצלם נמוך מ-3.5 מיליון ש"ח. תנאים נוספים מפורטים בתוכנית הרשות.

הפניות: רשות החדשנות, מסלול הטבה מס' 46 – תכנית לעידוד השקעות הון ראשוני בחברות בתחומים בעלי סיכון גבוה, מגובות הון סיכון
לפרטים נוספים:
circle-cropp...
​עו"ד יוני פויכטונגר
שותף, ראש תחום שוק ההון בישראל
שתפו:
כותרות אחרונות:
אין באמור בניוזלטר כדי להוות עצה, הדרכה, ייעוץ או חוות-דעת בנושא, והוא מוגש כשירות ללקוח להעשרה כללית בלבד ולא לכל מטרה אחרת. בכל נושא ספציפי יש לפנות לעורכי הדין הרלוונטיים במשרד נשיץ ברנדס אמיר.