Read online | Don't want to receive these emails? Unsubscribe
Untitled-11
החלטת ממשלה מקיפה בנושא אנרגיה מתחדשת
החלטת ממשלה 1855 בנושא יעדים לאנרגיה מתחדשת, מספטמבר 2022, נועדה להבטיח עמידה ביעד הממשלתי של 30% אנרגיה מתחדשת עד לשנת 2030. על פי משרד האנרגיה, אחד הקשיים המרכזיים שחווים יזמים המבקשים לקדם פרויקטי אנרגיה מתחדשת בישראל הוא חוסר תיאום בין הגופים הממשלתיים השונים המאשרים את הקמת המתקנים, היעדר לוחות זמנים ברורים וחוסר בהירות בנוגע לתהליכים הנדרשים, באופן שמוביל להתמשכות תהליכי ההקמה והתייקרותם, ולעיתים אף לביטול הקמת מתקנים.

החלטת הממשלה מורה על שורת צעדים בהקשר זה, ובהם:
  1. הקמת צוות בינמשרדי בראשות מינהל התכנון לבחינת כלים לקידום מתקני אנרגיה מתחדשת בבנייה חדשה שאינה למגורים, ובכלל זאת בחינת האפשרות לחייב התקנתם. משרד האנרגיה מציין כי צעד זה קשור לפעילות המשרד לתיקון תקנות התכנון והבנייה כך שכל בית ספר או גן ילדים יחויבו בהקמה של מתקן פוטו וולטאי.
  2. גופי הממשלה יידרשו לקבוע תנאי שירות ולוחות זמנים ליצירת ודאות ושקיפות ליזמי האנרגיות המתחדשות.
  3. רשות החברות הממשלתיות תדרוש מהדירקטוריונים של חברות ממשלתיות (המדובר בכ-70 חברות) לדון באפשרות להקים מתקני אנרגיה מתחדשת על גבי תשתיות ונכסים בבעלותן או שליטתן ולאמץ אמצעים להתייעלות אנרגטית.
  4. הקמת צוות ממשלתי לבחינת הסרת חסמים לקידום רשת הולכת החשמל, בין היתר בכדי שיהיה אפשר לקלוט אנרגיה מתחדשת בהיקפים גדולים יותר ולהובילה ביעילות לאזורים השונים במדינה.
  5. לבחון שילוב מתקני אנרגיה מתחדשת בפרויקטי בנייה ותשתיות ממשלתיים. משרד האנרגיה מציין כי משמעות ההחלטה היא שייצור אנרגיה מתחדשת יהיה מעתה שיקול בתכנון והקמה של כל פרויקטי התשתית והבנייה שמקדמת הממשלה.
  6. להקים צוות בינמשרדי בראשות משרד האנרגיה לבחינת פישוט וקיצור תהליכי ההקמה של מתקני אנרגיה מתחדשת בישראל באמצעות הסרת חסמים, הנגשה לציבור של תהליכי ההקמה ויצירת מערכת אחודה ודיגיטלית לנושא (one stop shop).
  7. להקים צוות בראשות משרד הפנים לבחינה וגיבוש המלצות של צעדים לעידוד רשויות מקומיות להקמת מתקני אנרגיה מתחדשת. משרד האנרגיה מציין כי הצוות יבחן גם את האפשרות להקים תאגידי אנרגיה עירוניים בשיתוף המגזר הפרטי לצורך קידום מטרה זו.
  8. להנחות את משרד התחבורה ומנהל התכנון שבכל הליך של הכנת תכניות מפורטות לדרכים ולמסילות ברשת הארצית, לרבות אלו הכלולות בתוכנית הפיתוח של רכבת ישראל ובתוכנית האסטרטגית לפיתוח רשת הדרכים לשנת 2030:
  • ​תיערך התייעצות עם משרד האנרגיה במטרה לאחד תשתיות באמצעות תכנון מפורט של תשתיות משק האנרגיה, לרבות קווי הולכה או אפשרות הקמת מנהרת תשתיות, בתכניות מפורטות לדרכים ומסילות כאמור. זאת בהתייחס, בין היתר, להשפעת התכנון המפורט של הרצועה על לוחות הזמנים לאישור התכנית לדרך או למסילה, ועל ישימות אישור התכנית ומימושה.
  • התכנון המפורט של תשתיות האנרגיה בתכניות התחבורה כאמור יתבצע בידי משרד האנרגיה או מי מטעמו.

הפניות:
לפרטים נוספים:
Ran_Ifargan_3
עו"ד נדיה דוידזון, שותפה
ראש מחלקת אנרגיה, תשתיות ומימון פרוייקטים
ndavidzon@nblaw.com
שתפו:
כותרות אחרונות:
אין באמור בניוזלטר כדי להוות עצה, הדרכה, ייעוץ או חוות-דעת בנושא, והוא מוגש כשירות ללקוח להעשרה כללית בלבד ולא לכל מטרה אחרת. בכל נושא ספציפי יש לפנות לעורכי הדין הרלוונטיים במשרד נשיץ ברנדס אמיר.