Read online | Don't want to receive these emails? Unsubscribe
Untitled-11
על דומיינים (שמות מתחם) עבריים וסימני מסחר
עכשיו שאפשר לרשום דומיינים בעברית עם סיומת .ישראל נפתחה זירה נוספת להפרות סימני מסחר ושמות חברות בעברית

איגוד האינטרנט הישראלי הודיע לאחרונה כי החל מתאריך 22.11.2022 ניתן יהיה לרשום דומיינים (שמות מתחם) בעברית, בסיומת המדינתית .ישראל, וזאת בנוסף לסיומת הקיימת il. על פי האיגוד, המרחב המדינתי החדש נועד, בין היתר, להגביר את השיוך והזיקה לקהילת העסקים המקומית הישראלית וכן להנגיש את האפשרות לרשום דומיינים בעברית לאוכלוסיות שהשפה האנגלית פחות שגורה בפיהן.

על מנת למנוע מחלוקות משפטיות העלולות להתעורר עם פתיחת מרחב הדומיינים החדש לרישום לציבור הרחב, נערך על ידי האיגוד בתאריכים 10.5-10.7.2022 הליך 'Sunrise', במסגרתו איפשר האיגוד לגופים המאוגדים בישראל ולבעלי סימני מסחר מילוליים לבקש לשריין מראש דומיינים באופן שיבטיח את זכותם לרשם דומיין בעברית התואם את שמם או את סימן המסחר הרשום שלהם. שריון מוקדם של דומיינים כאמור מעניק לבעליו זכות בלעדית, מוגבלת בזמן, לרישומם ברישום מוקדם.

ואכן, מרגע שנפתח הרישום לציבור הרחב נרשמו אלפי שמות מתחם. רבים מתוכם נרשמו על ידי משתמשים שבחרו שמות של חברות מסחריות מוכרות ושל סימני מסחר רשומים במטרה למכור או להשכיר אותם מאוחר יותר לחברה או לבעל סימן המסחר הרשום.

ואולם חשוב לדעת שרישום דומיינים על שם חברה מאוגדת או סימן מסחר רשום עשוי להוות הפרה של זכויות החברה או של בעל הסימן הרשום. במקרים כאלה עומדות בפני החברה המאוגדת או בעלי סימן המסחר הרשום כמה אפשרויות להגנה על זכויותיהם:
  1. לשלוח מכתב התראה למחזיק בדומיין המפר, המודיע כי הוא מפר את זכויות החברה המאוגדת או בעלי סימן המסחר הרשום ודורש להעביר את שם המתחם לידי החברה או בעל סימן המסחר הרשום ללא דיחוי וללא דרישה כספית כלשהי;
  2. להגיש נגד המחזיק בדומיין המפר תביעה אזרחית;
  3. להציע למחזיק בדומיין המפר סכום כספי על מנת שיעביר את הבעלות בדומיין לידי החברה או בעל סימן המסחר הרשום;
  4. לפנות למנגנון יישוב הסכסוכים של איגוד האינטרנט (IL-DRP), אליו מפנים כללי הרישום של האיגוד, הקובעים כי מחלוקות בעניין בעלות בדומיינים יכולה להיות מובאת בפני ה- IL-DRP כאשר מתקיימים כל אלה: (1) דומיין זהה או דומה באופן מטעה לסימן מסחר, שם מסחר, שם תאגיד רשום או שמה הרשום של ישות משפטית ("השם"); (2) למתלונן ישנן זכויות בשם; (3) למחזיק בדומיין אין זכויות בשם; ו-(4) הגשת הבקשה לרישום דומיין או השימוש בו נעשו שלא בתום-לב.
אנו ממליצים ללקוחותינו לפנות אלינו עם כל חשש להפרה כמתואר לעיל. המלצותינו לנקיטה באחת מן האפשרויות לעיל יינתנו בהתאם לבחינת כל מקרה לגופו.

הפניות: איגוד האינטרנט הישראלי, עצמאות אינטרנטית כחול-לבן: מהיום ניתן לרשום שמות מתחם בעברית באופן מלא, 22.11.2022, - https://bit.ly/3UMvb1d
לפרטים נוספים:
Ran_Ifargan_3
עו"ד אסא קלינג, שותף
ראש מחלקת קניין רוחני
שתפו:
כותרות אחרונות:
אין באמור בניוזלטר כדי להוות עצה, הדרכה, ייעוץ או חוות-דעת בנושא, והוא מוגש כשירות ללקוח להעשרה כללית בלבד ולא לכל מטרה אחרת. בכל נושא ספציפי יש לפנות לעורכי הדין הרלוונטיים במשרד נשיץ ברנדס אמיר.